Reacţia primarului de la Chişinău după ce Constanţa a anulat semnarea înfrăţirii între municipii: „Amiralul a capitulat sub presiuni şi frustrări personale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban, primarul Chişinăului, şi Vergil Chiţac, primarul Constanţei)
Ion Ceban, primarul Chişinăului, şi Vergil Chiţac, primarul Constanţei)

Administraţiile publice de la Constanţa şi cele de la Chişinău stabiliseră încă de anul trecut că cele două municipii se vor înfrăţi. Doar că, în ultimul moment, Primăria Constanţa a anulat semnarea acordului.

Primarul municipiului Constanţa şi cel al municipiul Chişinău trebuiau să semneze marţi, 12 aprilie, acordul de înfrăţire dintre cele două oraşe. Doar că, Primăria Constanţa a anulat în ultimul moment acest eveniment din cauza orientării pro-ruse a primarului Ion Ceban. 

Municipiul Chişinău, capitala Republicii Moldova, ar fi fost al doilea oraş din Republica Moldova care încheia cu municipiul Constanţa un acord de înfrăţire, după ce, la 8 octombrie 2021, a avut loc, tot la Constanţa, semnarea acordului de înfrăţire între municipiile Constanţa şi Cahul.

În ultimul moment, pe 11 aprilie, Primăria Constanţa s-a răzgândit şi a anulat semnarea acordului deşi apucase să transmită invitaţii către mass-media pentru a participa la eveniment. 

Fără prea multe detalii, primăria de la malul Mării Negre a transmis că „având în vedere atribuirea, în spaţiul public, a unei semnificaţii politice preconizatei semnări, precum şi pentru a evita utilizarea în sens politic a acestui eveniment, decidem anularea evenimentului respectiv şi reanalizarea oportunităţii demersului de semnare a documentului menţionat”.

În schimb, Ion Ceban, primarul Chişinăului, a reacţionat mai dur pe contul său de Facebook făcând trimiteri directe la primarul Vergil Chiţac (amiral în rezervă). „Amiralul a capitulat sub presiuni şi frustrări personale! Este o vorbă la moldoveni «singur cânt, singur dansez » aşa şi în cazul lui. El a anunţat, el a renunţat. De Paşte, ouăle se vopsesc dacă ele există, dle amiral”.

Primarul general al Chişinăului, Ion Ceban, a făcut parte din Partidul Comuniştilor (PCRM) a lui Vladimir Voronin, apoi a trecut în Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) condus de Igor Dodon, pentru ca la finalul lui 2021 să înfiinţeze Mişcarea de Alternativă Naţională (MAN).

Consiliul Local al municipiului Constanţa aprobase în august 2021 ca oraşul să se înfrăţească cu municipiul Chişinău. „Va genera oportunităţi de valorificare a potenţialului de relaţionare cu oraşul-înfrăţit Chişinău în multiple domenii, identificate şi precizate în Acord, din perspectiva necesităţii dezvoltării durabile a celor două municipii prin schimb de experienţă, know-how, bune practici, precum şi prin promovarea de proiecte în domeniile de interes comun”, transmitea Primăria Constanţa înainte de a anula evenimentul. 

Vă recomandăm şi: 

 MiG-21 LanceR, aterizare de urgenţă pe aerodromul Mihail Kogălniceanu. Unde au apărut problemele

Cimitirul fără autorizaţie sanitară unde primăria îngroapă oameni. „Să nu rămânem cu decedaţii pe masă”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite