Protest în Mamaia. „Să vadă şi turiştii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestele la Constanţa au început din toamna 2013 Foto S.I.
Protestele la Constanţa au început din toamna 2013 Foto S.I.

O acţiune de protest este organizată marţi, 5 august, la ora 18.00, la Piaţeta Perla din Mamaia. Constănţenii vor să arate turiştilor că locuitorii oraşului de la malul mării îşi doresc „mai mult verde“.

„Constănţeni şi turişti, deopotrivă, toţi vrem MAI MULT VERDE! Nu ar trebui să fie doar un slogan fiindcă vedem bine ce se petrece în jurul nostru. Profităm de această zi şi ieşim în stradă, într-o locaţie inedită, în faţa turiştilor care vizitează Mamaia. De asta şi voi cei din ţară sunt bine veniţi, mai mult ca oricând.

Vrem spaţii verzi, nu beton! Vrem copaci, nu cioturi! Nu vrem gaze de şist! Nu vrem cianură la Roşia Montană! Vrem o gândire strategică, nu vorbe aruncate în faţa presei!

VENIŢI LA MAMAIA! Nu doar ca turişti!“, spun organizatorii de la Baricada Verde.

Demonstraţia fusese gândită iniţial pentru Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi a Parcurilor, celebrată la 9 august.

„Motivul alegerii datei de 5 august este că Primăria nu ne-a acordat autorizarea în preajma weekendului, din cauza unor «manifestări specifice» care trebuie pregătite din timp“, arată ecologiştii. În weekend are loc parada carelor alegorice, iar primarul Radu Mazăre va fi faraonul Ramses.

Vă mai recomandăm

Canalizările verzi. Ecologiştii au semănat iarbă în scurgerile colmatate de pe marile bulevarde ale Constanţei

FOTO Constanţa s-a alăturat altor 60 de oraşe şi a protestat faţă de exploatarea gazelor de şist

Baricada Verde mută protestele în satele vizate de exploatarea gazelor de şist: „Ieşim din tranşee, mergem pe front“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite