Proiectil din timpul războiului descoperit în curtea unui localnic din Tuzla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectilul va fi distrus de specialişti FOTO Adevărul
Proiectilul va fi distrus de specialişti FOTO Adevărul

Un bărbat din Tuzla a descoperit în gospodăria sa un proiectil. Imediat, a chemat specialiştii la faţa locului. Pirotehnicienii au descoperit că este vorba de muniţie neexplodată din timpul războiului.

Luni, 5 mai, în curtea unui localnic, echipa de pirotehnicieni a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” a descoperit un proiecil de artilerie, de calibrul 57 mm, rămas neexplodat din perioada războiului.

Proiectilul găsit a fost transportat şi depozitat în siguranţă în depozitul de muniţie al inspectoratului până la momentul în care va fi distrus.

În cazul în care descoperiţi proiectile, urmaţi sfaturile specialiştilor ISU Dobrogea. Este interzis să atingeţi muniţia şi să o transportaţi în alte locuri, să o comercializaţi la punctele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase sau să o introduceţi în foc.

De asemenea, proiectilele nu se taie cu fierăstrăul sau alte scule electrice şi nu se topesc. Nu demontaţi singuri focoasele sau alte componente.

Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

Vă mai recomandăm:

FOTO Povestea lui Cătălin Nedelcu, vâlceanul care adună bombe din cele două războaie mondiale

Au găsit o bombă în cimitir


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite