Porcii din alte opt localităţi constănţene vor fi sacrificaţi după confirmarea mai multor cazuri de pestă porcină

0
0

Porcii din alte opt localităţi din judeţul Constanţa vor fi sacrificaţi după confirmarea unor cazuri de pestă porcină africană.

În urma confirmării prezenţei focarelor de pestă porcină africană în Agigea, Zorile (Adamclisi), Traian(Săcele) Piatra, şi Palazu Mic (M. Kogălniceanu), Ion Corvin, Viile (Ion Corvin) si Sinoe(Mihai Viteazu), la şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Constanta(CLCB), convocată de prefectul judeţului Constanţa Dumitru Jeacă, la propunerea directorului executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Silvana Cristescu, s-a decis sacrificarea animalelor.

Efectivele de jandarmi şi cele poliţieneşti vor acorda sprijin pentru derularea în bune condiţii a masurilor dispuse, iar comitetele locale de sprijin conduse de primarii localităţilor afectate, vor participa la activitatea de ecarisare.

Prefectul judeţului Dumitru Jeacă a convocat totodată şi Comisia pentru evaluarea pagubelor suferite de proprietarii de animale, pentru a demara acţiunile specifice şi a întocmi documentele pentru evaluarea pagubelor suferite de populaţie, deţinători de efective de porci.

Pe aceeaşi temă:

Pesta porcină face ravagii în judeţul Tulcea. ANSVSA a decis să sacrifice 45.000 de porci dintr-o fermă

ANSVSA: Pesta Porcină Africană confirmată într-un abator aparţinând unei ferme din judeţul Tulcea

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite