Poliția caută un deţinut de la Poarta Albă. Bărbatul trebuia să revină la penitenciar după o învoire, dar n-a făcut-o

0
Publicat:

Un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă este căutat după ce, luni, nu s-a întors în unitate în urma obţinerii unei învoiri pentru 24 de ore. Bărbatul era obligat să revină până la ora 12.

Penitenciarul Poarta Alb. FOTO arhivă
Penitenciarul Poarta Alb. FOTO arhivă

Conform reprezentanţilor Penitenciarului Poarta Albă,  persoana privată de libertate nu a respectat ora de revenire din permisiunea ieşirii pentru 24 ore din penitenciar.

Condamnat pentru conducere fără permis

Deținutul se numește  Gheorghe Ivăncescu, are vârsta de 34 ani şi este condamnat definitiv pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără a deţine permis. Bărbatul este încarcerat în regim deschis.

„În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsurile specifice, respectiv alarmarea personalului unităţii, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, blocarea căilor de acces pe posibile direcţii de deplasare, precum şi cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, Garda de Coastă Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Penitenciarul Poarta Albă.

O astfel de faptă se pedepseşte, conform articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani, precizează reprezentanții penitenciarului.

Semnalmentele deținutului căutat

Deţinutul are înălţimea de 1,65 m, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, faţă ovală, frunte lată, nas rectiliniu, ten măsliniu, păr negru, cicatrice (ars) braţ drept, tatuaj pe antebraţ drept şi gât.

În momentul părăsirii domiciliului - comuna constănţeană Pecineaga - purta tricou de culoare neagră, pantaloni lungi de culoare bej, adidaşi vernil.

Cei care dețin informaţii cu privire la bărbat sunt rugaţi să sune la numărul unic de urgenţă 112 sau la Penitenciarul Constanţa - Poarta Albă, la numerele 0241.853703, 0241.853702, 0241.234111.

Amintim că, în luna iunie, un alt deținutul a evadat din penitenciarul Poarta Albă. Bărbatul se afla în executarea unei pedepse de doi ani şi șase luni de închisoare în regim semideschis. Evadatul a fost prins pe câmp, în apropierea autostrăzii A2.

În urmă cu câțiva ani, un deţinut încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, secţia exterioară Valu lui Traian, s-a urcat pe acoperişul secţiei, ameninţând cu un cuţit că se va sinucide. Timp de două ore, psihologul penitenciarului şi alţi responsabili au dus tratative cu deţinutul pentru a renunţa la ameninţare. În cele din urmă, bărbatul a coborât de pe acoperiş.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite