Pistolul-mitralieră furat de la santinela unităţii militare din Mamaia-Sat, căutat în Canalul Poarta Albă-Midia Năvodari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scafandri ai Forţelor Navale Române - arhiva foto
Scafandri ai Forţelor Navale Române - arhiva foto

Arma şi muniţia furate de la santinelă care păzea o unitate militară din Mamaia Sat sunt căutate inclusiv în apele Canalului Poarta Albă-Midia Năvodari.

Scafandri militari au căutat în cursul zilei de luni, 21 martie 2022, în Canalul Poarta Alba – Midia Năvodari, arma şi muniţia furate la sfârşitul săptămânii trecute.

În paralel, forţele de ordine fac filtre pe mai multe drumuri din judeţul Constanţa. 

Sâmbătă, 19 martie 2022, puţin după ora 20.00, un militar care era în serviciul de pază al unei unităţi militare de comunicaţii (Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică) a fost „atacat prin surprindere“ de o persoană încă neidentificată, care purta o cagulă pe cap şi care era înarmată cu o armă albă, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

Militarul a „opus rezistenţă în confruntarea corp la corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe“, după care a sărit gardul unităţii militare şi a dispărut. De urgenţă, a fost anunţat comandantul unităţii, comandor inginer Valentin – Cătălin Vlad, care a dat alarma.

În pofida instituirii de filtre în tot judeţul Constanţa, atacatorul nu a fost prins.

Vă recomandăm şi: 

Fost militar, despre furtul de armament de la Constanţa: „Dacă santinela se trezeşte cu atacatorul alături îl împuşcă pe loc“

Cum mai poate fi salvată Comorova, singura pădure de pe litoralul românesc

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite