Noul șef al Portului Constanța, Mihai Teodorescu, are studii aprofundate în agroturism și alimentație publică

0
Publicat:

Conducerea la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța s-a schimbat brusc vineri, după ce fostul director și-a dat demisia, în ședința Consiliului de Administrație.

Mihai Teodorescu, directorul CNAPMC sursa Adevărul
Mihai Teodorescu, directorul CNAPMC sursa Adevărul

În locul directorului demisionar, a fost numit Mihai Teodorescu, până la acel moment director executiv al instituției.

Mihai Teodorescu are 38 de ani, iar soția sa, conform publicației constante te Info Sud Est este cadru militar la UM 0472 București, care aparține de SRI.

Până să ajungă la CNAPMC, Teodorescu a deținut mai multe funcții în instituții publice, fără legătură cu Portul: director executiv în Primăria București, în Consiliul de Administrație Metrorex, președintele Consiliului de Administrație al Companiei Municipale Eco Igienizare București, șef birou controlori la RATB și a deținut mai multe funcții de management în mediul privat, conform jurnaliștilor de la Info Sud Est.

Totuși, niciuna dintre aceste funcții, nu îl recomanda pentru funcția de director general al unei instituții strategice cum este Portul Constanța, întrucât nu are studii în domeniul maritim sau portuar: este licențiat în Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară și deține masterul de management agroturistic și alimentație publică la aceeași universitate.

Jurnaliștii de la Info Sud-Est mai scriu și faptul că Mihai Teodorescu a făcut o „inițiere în activitate consulară la centrul de instruire al MAE" și este absolvent în administrația europeană, specializarea Diplomație în administrația publică la Institutul Național de Administrație.

O altă calificare este cea de formator de la Corpul Experților în Accesarea Fondurilor Structurale și de Coeziune Europene și mai are o diplomă de management în Transportul Public de la INSTRA, în managementul negocierii, de la Agenția Națională a Funcționarilor Publice, de auditor intern în sectorul public, master în management financiar bancar și master în drept intern și internațional în afaceri.

În declarația sa de avere, depusă anul trecut, apar un teren de 1.000 mp în Ilfov, un apartament de 47 mp în București și o casă de locuit în Ilfov de 150 mp, toate moștenite.

Acesta a mai moștenit două mașini, bunuri în valoare de 27.000 de euro și are în conturi aproximativ 157.000 de lei și 5000 de euro și a acordat un împrumut de 15.500 de euro.

Conform declarației sale de avere publicate de Info Sud Est are un credit scadent în 2025, de 68.000 lei și a trecut în declarația de avere venituri de 87.608 lei de la Primăria București, 77.791 lei de la Portul Constanța (CN APMC) și 36.300 de la Metrorex.

Soția sa a câștigat de la SRI 64.323 lei, conform aceleiași surse.

Motivul pentru care fostul director general, Florin Vizan, a demisionat din funcție este necunoscut, acesta invocând motive personale.

Deocamdată, Teodorescu deține acesta nouă funcție cu titlu interimar, urmând a se organiza un concurs pentru desemnarea unui nou director „plin".

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite