Nereguli la Teatrul de Stat Constanţa. Managerul a primit preaviz de 60 de zile şi va fi demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teatrul de Stat Constanţa
Teatrul de Stat Constanţa

Directorul Teatrului de Stat a primit un preaviz de 60 de zile înainte de a fi demis, termen în care are de rezolvat mai multe nereguli constatate în timpul controlului.

Mai mulţi actori ai Teatrului de Stat Constanţa i-au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Marius Horia Ţuţuianu, în luna noiembrie 2018, în care semnalează probleme legate de activitatea instituţiei.

Ei acuzau că sunt alese în reportoriu în mod special spectacole în care Dana Dumitrescu (directorul Teatrului) are rolul principal, acest lucru întâmplându-se în 10 din 24 de spectacole. De asemenea, actorii mai susţin că distribuţiile spectacolelor sunt hotărâre în mod abuziv pe baza simpatiilor sau antipatiilor.

În schimb, directorul instituţiei a spus că informaţiile sunt false şi deformează în mod manipulator dimensiunea reală a grupului „protestatar”.

Consiliul Judeţean Constanţa a demarat o anchetă ale cărei rezultate au fost prezentate luni, 21 ianuarie.

Potrivit raportului, au fost identificate mai multe neconformităţi. „Astfel, din punct de vedere al contractelor de prestări artistice au fost constatate urmatoarele: pentru piesa, EL SALUDADOR au fost făcute plăţi către diferiţi prestatori, fără ca premiera să mai aibă loc. Totodată, pentru piesa TESTOSTERON, există sume, achitate suplimentar faţă de valoarea existentă în procesul verbal încheiat de comisia de negociere. Pentru proiectul OVIDIUS IN LOVE, deconturile pentru decoruri au fost realizate greşit, astfel încât Primaria Constanţa, finanţatorul proiectul, nu a considerat eligibilă nicio sumă din cadrul acestui proiect”, spune marius-Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC.

Şi în ceea ce priveşte actele administrative au fost identificate nereguli, în sensul că, Teatrul de Stat nu are nici în acest moment un Regulament de Organizare şi Funcţionare, modificat şi aprobat prin Hotărâre de Consiliu Judeţean, ca urmare a modificărilor Organigramei şi a statelor de funcţii.

„Există un numar mare de registre (registru de intrări/ieşiri, de prestări servicii, de contracte prestări servicii, de contracte prestări artistice şi reprezentări de actor, registru de decizii..etc). Foarte multe numere anulate în registrul de intrări/ieşiri , numere dublate, şi de asemenea, există multe referate anulate”, se mai spune în raport.

După efectuarea acestui control, şeful Cnsiliului Judeţean Constanţa a dispus activarea articolului 27 din cadrul contractului de management al directoului instituţiei.

„Astfel, doamna Dumitrescu va avea un preaviz de 60 de zile până la finalizarea contractului dumneaei. În plus, i-am solicitat doamnei Dumitrescu ca în termen de 30 de zile să remedieze toate neregulile punctate în cadrul acestui raport. Controlul a avut ca obiect evaluarea doamnei Dana Dumitrescu în calitatea sa de manager. Pe doamna Dumitrescu o apreciez în mod deosebit ca şi om de teatru, însă contest calitaţile dumneai de manager. Sper ca doamna Dumitrescu să înţeleagă şi, în viitor, să putem lucra împreună fără resentimente”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.

Pe aceeaşi temă:

Scandalul de la Teatrul de Stat din Constanţa continuă. Ce răspunde directorul instituţiei

Scandal la Teatrul de Stat: mai mulţi actori acuză conducerea instituţiei de cultură de abuzuri


 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite