„Moș Crăciun Scafandru”, așteptat de zeci de copii, a ajuns în Portul Constanța

0
Publicat:

Tradiția Forțelor Navale Române de a-l aduce în Portul Constanța pe Moș Crăciun continuă. Anul acesta, moșul a fost așteptat la mal de zeci de copii care s-au bucurat de darurile primite.

Moș Crăciun a ajuns în Portul Constanța FOTO: Forțele Navale Române
Moș Crăciun a ajuns în Portul Constanța FOTO: Forțele Navale Române

Moș Crăciun și-a apariția și în acest an, din largul Mării Negre, pe Dana Divizionului 175 Nave Scafandri de Luptă „Comandor Constantin Scarlat” din Portul Militar Constanța, unde a fost întâmpinat joi, 22 decembrie, de un grup de copii din localitatea Nazarcea, județul Constanța, precum și de copiii personalului Centrului 39 Scafandri și al unităților subordonate.

Atmosfera de sărbătoare a fost asigurată de Muzica Militară a Forțelor Navale Române și a fost completată de colindele interpretate de corul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, corul Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, corul pastoral „Sfântul Vasile” și copiii din localitatea Nazarcea.

Cadourile moșului nu au intrat la apă FOTO: Forțele Navale Române
Cadourile moșului nu au intrat la apă FOTO: Forțele Navale Române

„Drumul a fost lung, iar apa rece”, a declarat Moș Crăciun când a pus piciorul pe țărm.

Șeful Centrului de Scafandri, comandor Fănel Rădulescu, a spus că Moş Crăciun vine în fiecare an din largul Mării Negre pentru a aduce zâmbete pe feţele copiilor.

Centrul 39 Scafandri

Centrul de scafandri, componentă a Forţelor Navale, cu o experienţă în domeniu de peste 50 ani, este unica instituţie de profil din România abilitată în brevetarea scafandrilor profesionişti şi autorizarea companiilor/instituţiilor cu activităţi în domeniul scafandreriei.

Vorbim despre un instrument militar bine dotat, motivat, flexibil, cu un suport logistic şi de transport naval, terestru şi aerian (la chemare), mereu pregătit pentru a putea răspunde în cel mai scurt timp provocărilor actuale generate de noile condiţii geopolitice şi strategice”, spun reprezentanții Centrului.

Scenariile la care pot să răspundă structurile Centrului de Scafandri au în vedere intervenţii subacvatice, operaţii militare, de prevenire şi combatere a terorismului sau de înlăturare a pericolului generat de dispozitivele explozive clasice sau improvizate, pe teritoriul naţional şi în afara acestuia, independent sau în cooperare cu alte forţe similare NATO.

Obiectivul operaţionalizării scafandrilor militari, forţe certificate de evaluatori NATO, a constat în realizarea unor structuri cu nivel înalt de profesionalizare, înzestrare şi instruire, interoperabile şi dislocabile, în măsură să execute întreaga gamă de lucrări subacvatice şi misiuni NATO cu specific de operaţii speciale sau EOD (Explosive Ordnance Disposal).

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite