Mii de piese auto contrafăcute, sosite din China, depistate în Portul Constanţa

0
0
Piese auto contrafăcute foto: Garda de Coastră
Piese auto contrafăcute foto: Garda de Coastră

Piesele auto ar fi valorat un milion de lei dacă ajungeau în magazinele de profil. Ele aveau ca destinatar o societate comercială din Argeş.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa - Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, 2.520 de accesorii şi piese auto, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. 

„În data de 31.03.2022, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa - Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu bunuri ce aveau ca destinatar o societate comercială cu sediul social în judeţul Argeş”, spun poliţiştii de frontieră. 

În interiorul containerului se aflau 2.520 de accesorii şi piese auto care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

„Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor”, transmite Garda de Coastră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.  

piese auto contrafacute sosite din china in portul constanta foto garda de coasta

FOTO: Garda de Coastă

Vă recomandăm şi: 

Bursa Nouă, clădire-simbol a Portului Constanţa, intră în reabilitare

Amenzi la depozitele de deşeuri din Portul Constanţa şi Costineşti. De unde provine mirosul pestilenţial din  Constanţa

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite