Jill Biden a ajuns în România. Prima doamnă a fost în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

0
0
Jill Biden a ajuns în România FOTO AFP
Jill Biden a ajuns în România FOTO AFP

Jill Biden a vizitat baza de la Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu membrii serviciului militar din Statele Unite. După aproximativ trei ore, a ajuns în Bucureşti.

UPDATE 20.25 Jill Biden a ajuns la Bucureşti

UPATE ORA 19.30 Aeronava în care se află prima doamnă a SUA a decolat de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Jill Biden s-a întâlnit cu militarii cantonaţi la Constanţa din gruparea NATO. 

UPDATE 17.00  Avionul Air Force Two în care se află Prima Doamnă a SUA a aterizat în România. Prima oprire a lui Jill Biden este la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu. 

Jill Biden - Constanţa - baza Mihail Kogălniceanu - 6 mai 2022 / FOTO AFP

"Prima Doamnă va petrece weekendul de Ziua Mamei călătorind în România şi Slovacia pentru a vizita trupele americane, pentru a reafirma legăturile noastre bilaterale puternice cu aceşti doi aliaţi NATO, va  discuta cu refugiaţii ucraineni, va exprima sprijinul poporului ucrainean şi va exprima recunoştinţa pentru eforturile de ajutorare ale vecinilor. ţări, agenţii ale Naţiunilor Unite (ONU) şi organizaţii neguvernamentale (ONG-uri).

Dr. Biden este inspirată de rezistenţa şi puterea poporului ucrainean şi speră să transmită că americanii îi sunt alături. De Ziua Mamei, ea se va întâlni cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească ţara natală din cauza războiului lui Putin", a transmis vineri dimineaţă Biroul Primei Doamne a SUA.

Prima doamnă Jill Biden va vizita România şi Slovacia pentru a se întâlni cu membri ai serviciilor americane şi cu personal din ambasade, precum şi cu părinţii şi copiii ucraineni refugiaţi, lucrători implicaţi în acţiuni umanitare şi profesori, a anunţat luni biroul său, potrivit Reuters.

„În drum spre România şi Slovacia pentru a petrece Ziua Mamei cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească casele din cauza războiului lui Putin. De asemenea, voi vizita trupele americane şi voi exprima recunoştinţa pentru eforturile de ajutorare ale ţărilor vecine şi ale lucrătorilor umanitari”, a scris prima doamnă a SUA pe Twitter.

Vizita lui Jill Biden este cea mai recentă manifestare de sprijin din partea unor oficiali importanţi ai SUA pentru Ucraina şi ţările vecine care ajută refugiaţii ucraineni.

​Jill Biden a mai fost în România în anul 2014, la vremea când era sotia vicepresedintelui SUA Joe Biden. Atunci, împreună cu Maria Băsescu, a vizitat Muzeul Satului „Dimitrie Gusti“.

   

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Scandalul construcţiilor de pe plaja Corbu se mută în instanţă. „Ar putea fi un precedent”

Autorităţile au stopat construirea satului de vacanţă de la Corbu. Ce nereguli grave au descoperit organele de control la fundaţiile căsuţelor

Construcţiile din beton pentru complexul turistic de pe plaja Corbu au fost blocate

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite