Construcţiile din beton pentru complexul turistic de pe plaja Corbu au fost blocate

0
0
Construcţiile deja începute pe plaja Corbu. Foto: Arhivă
Construcţiile deja începute pe plaja Corbu. Foto: Arhivă

Construcţiile din beton de pe plaja sălbatică Corbu au fost suspendate, după ce Prefectura Constanţa a atacat în justiţie autorizaţiile de construire. Şantierul va trebui să fie oprit până când Tribunalul se va pronunţa pe tema anulării acestor acte.

„Până când Tribunalul Constanţa se va pronunţa pe tema anulării acestor acte, acestea sunt suspendate de drept, iar şantierul de la Corbu trebuie oprit. Orice centimetru de beton turnat în plus după suspendarea autorizaţiei reprezintă infracţiune. 

Vom continua demersurile, vom analiza posibilităţile de recuperare a acestor terenuri, solicitând inclusiv premierului Nicolae Ciucă să trimită de urgenţă corpul de control la Corbu. Toţi funcţionarii care au fost de acord cu betonarea acestei suprafeţe însemnate din aria protejată, trebuie traşi la răspundere. Asta nu este dezvoltare, ci masacru împotriva unei arii protejate!”, a transmis deputatul USR de Constanţa, Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei, într-un comunicat al formaţiunii. 

Autorităţile au dat toate avizele şi autorizaţiile necesare pentru ridicarea unui complex turistic pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în ciuda faptului că potrivit OUG nr. 57/ 2007, „sunt interzise activităţile din perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot genera poluarea sau deteriorarea habitatelor, precum şi perturbări ale speciilor pentru care au fost desemnate ariile respective, atunci când aceste activităţi au un efect semnificativ“. 

Concret, pe o suprafaţă de aproximativ 30 de hectare ar fi urmat să se ridice un sat de vacanţă compus din 24 de căsuţe cu regim de înălţime p+1, restaurant, SPA, drumuri şi parcări, titularul proiectului fiind SC Logis Project SRL. 

Prefectura Constanţa a anunţat că a atacat în instanţă autorizaţia de construire a complexului imobiliar de pe plaja Corbu, în urma unui raport transmis de către Inspectoratul de Stat în Construcţii. 

Vezi şi: Prefectura Constanţa va ataca în instanţă investiţia privată de pe plaja Corbu. Terenul a fost transferat de primărie din extravilan în intravilan

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri