GALERIE FOTO Constanţa: Aşa se antrenau militarii morţi în accidentul aviatic de la Tuzla, anul trecut, de Ziua Marinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii dispăruţiîn accidentul de la Tuzla erau cei care coborau la festivităţile de la 15 august din elicopter pe frânghie, urcau pe nave luându-le cu asalt sau efectuau desanturi.

Ei erau scafandrii militari din Grupul Naval al Forţei pentru Operaţii Speciale. În lunea fatală, la Tuzla, scafandrii făceau un antrenament destinat pregătirii pentru exerciţiile de Ziua Marinei. În lunea fatală, la Tuzla, scafandrii făceau un antrenament destinat pregătirii pentru exerciţiile de Ziua Marinei.

GALERIE FOTO cu ultima demonstraţie de Ziua Marinei, în 2009, a militarilor morţi la Tuzla

Apreciaţi

„Făceau parte din trupele speciale ale Armatei. Erau curajoşi, erau antrenaţi, erau pregătiţi să îşi apere ţara", spunea ministrul Apărării Gabriel Oprea la înmormântarea celor 12 militari morţi în accidentul de la Tuzla.

EXCLUSIVITATE: Tăcere apăsătoare la priveghiul militarilor Liviu Antim şi Cosmin Furtună

Constanţa: Presupusul erou de la Tuzla, martor-cheie în anchetă

Opt dintre ei erau scafandri militari

Ei erau profesionişti pregătiţi să intervină în orice situaţie: de salvare pe timp de pace, de atac pe timp de război. Valoarea lor era demonstrată la fiecare 15 august, de Ziua Marinei.

GALERIE FOTO FAMILIILE ŞI COLEGII MILITARILOR MORŢI LA TUZLA AU ADUS UN ULTIM OMAGIU

Tragedie la Tuzla. Surse din anchetă susţin că avionul era încărcat peste limită! Vezi aici lista militarilor decedaţi în avionul morţii

Unul dintre instantaneele de anul trecut din Portul Tomis îi înfăţişează în acţiune pe trei dintre camarazii morţi la Tuzla: Cătălin Rădoi, Cosmin Florescu şi Vlăduţ Sărman. Cu alţi colegi, scafandrii executaseră o intervenţie foarte dificilă.

Ei coborâseră în rapel, pe o coardă, din elicopter, înarmaţi până-n dinţi, pentru luarea sub ocupaţie a unui vas de război. După cucerirea navei şi anihilarea adversarilor, desantul continua şi la ţărm, pe care scafandrii îl luau cu asalt infiltrându-se pe sub apă şi apărând de nicăieri.

Scafandrii erau antrenaţi să fie în prima linie, pentru ocuparea unui cap de pod. Ei erau pregătiţi şi pentru misiuni de recunoaştere, tatonare şi deminare a terenului pentru asaltul următoarelor trupe.

Ultimul antrenament

Exerciţiul fatal era menit să-i antreneze pentru a supravieţui în război. Detaşamentul lor era certificat ca forţă NATO din iunie 2007.

Cei opt scafandri - Claudiu Florin Cişmaşu (34 de ani), Cătălin Rădoi (34 de ani), Băduţ Papuc (29 de ani), Vlăduţ Sărman (26 de ani), Cosmin Florescu (25 de ani), Cosmin Furtună (28 de ani), Liviu Antim (27 de ani), Cătălin Chioveanu (22 de ani) - erau consideraţi militari de elită ai Marinei, deoarece puteau să execute întreg spectrul de operaţii speciale.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite