FOTO VIDEO Furtuna a răvăşit sudul litoralului: autoturisme avariate, străzi inundate, plaje distruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sudul litoralului a fost răvăşit de furtună vineri seara. Turiştii au fost alungaţi de pe plaje, iar în staţiuni mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini şi au avariat mai multe autoturisme.

Străzile din oraşul Mangalia au fost inundate şi apa a pătruns în mai multe autoturisme. Pe plajă, vântul foarte puternic a pus la pământ umbrelele şi celelalte amenajări uşoare. Cel mai afectate au fost Saturn şi Neptun. În staţiune Olimp a căzut grindină. O tornadă a făcut prăpăd la Herghelia din Mangalia.

Cantităţile de precipitaţii prognozate au fost local de 25 – 30 l/mp, iar viteza vântului a fost cuprinsă izolat între 25 – 40 km/h.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a intervenit cu patru autospeciale şi patru motoferastraie, deservite 17 subofiţeri operativi, sub comanda unui ofiţer. S-au primit 126 de apeluri, primite prin sistemul unic de urgenţă 112.

Secţia de Pompieri Mangalia şi Staţia de Pompieri Tuzla au intervenit  pentru degajarea zonelor unde au căzut copaci, atât pe străzi, cât şi pe autoturisme staţionate în municipiul Mangalia şi staţiunile: Saturn, Jupiter, Venus, Olimp, Neptun şi Cap Aurora.

În sprijinul pompierilor militari au venit şi efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, împreună cu echipajele RAJA şi reprezentanţii primăriei Mangalia.  

Totodată, dispeceratul inspectoratului judeţean a ţinut în permanenţă legătura cu dispeceratul ARSVOM care a întervenit cu o şalupă pentru recuperarea unei ambarcaţiunii ce se afla în derivă la o distanţă de 3,5 mile marine sud-est de intrarea în portul Mangalia.

La ora 20:45 ambarcaţiunea cu şapte persoane de la bord a acostat în siguranţă în portul turistic Mangalia.


 

Furtună pe litoral
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite