FOTO Constanţa frumoasă din amintire. Oraşul lui Ovidius se sluţeşte de la an la an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un oraş luminos, cu multe flori şi verdeaţă - aşa arăta Constanţa în urmă cu mai multe decenii. Falezele erau îngrijite şi era o desfătare să te plimbi pe esplanadă. În centrul oraşului descoperim Hotelul Continental, demolat ulterior.

Zona istorică a oraşului era o desfătare pentru turişti şi constănţeni. Aici se mâncau cei mai buni covrigi şi se bea bragă. Cazinoul era locul de întâlnire al îndrăgostiţilor, care se desfătau cu o băutură fină, admirând marea de pe terasă. Ruina din prezent face oraşul veseliei dezolant.

Faleza oraşului de la plaja Modern a fost abandonată în ultimele decenii. Vegetaţia a crescut foarte mult, scările turnate s-au deteriorat, iar drumul până la plajă este o aventură.

Mai multe proiecte s-au ţesut în jurul în jurul falezei oraşului, dar toate au eşuat. Pe aici trebuie să treacă şi şoseaua de coastă, visul mai vechi al primarului Radu Mazăre, numai că proiectul bate pasul pe loc. În zonă se amenajează şi prima tiroliană de pe litoralul românesc.

Faleza a fost inclusă la un moment dat într-un proiect al firmei FINCOGERO, însă nu s-a mai făcut nimic.

În centrul oraşului se înălţa mândru, cândva Hotelul Continental, care a fost demolat complet după anul 2000. Fundaţia hotelului a rămas şi peste ea s-a pus un strat de pământ şi s-a amenajat un mic parc.

Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Turistă suedeză în anii '80: „Plaja din Mamaia e cea mai bună din Europa“. De ce nu mai avem turiştii străini de altădată pe litoralul românesc

Cum s-a dus farmecul de altădată din Vama Veche: de la ţinutul sălbatic al anilor '80, străbătut de turme de mioare, la refugiul destrăbălării tinerilor rebeli

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite