Firma care repară un bulevard din Constanța, amendată de Garda de Mediu pentru poluare

0
Publicat:

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța s-au autosesizat cu privire la modul în care se realizează lucrările de reabilitare a tramei stradale desfășurate în zona City Park Mall din orașul Constanța. Firma constructoare a primit o amendă în valoare de 15.000 de lei, pentru poluare.

Lucrări pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu FOTO Garda de Mediu
Lucrări pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu FOTO Garda de Mediu

Conform reprezentanților Gărzii de Mediu Constanța, pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu se realizează o seamă de lucrări edilitare cum ar fi tăierea mecanică a bordurilor și dalelor din beton, manipularea materialelor de construcții pulverulente, măturarea manuală, fără a fi luate măsuri de prevenire a poluării atmosferei.

Zonele de lucru nu erau umectate și nu erau puse în aplicare orice alte măsuri pentru limitarea emisiilor de praf în atmosfera. Ținând cont și de faptul că zona este intens circulată pietonal, firma de construcții avea obligația să ia toate măsurile necesare pentru limitarea degajării pulberilor în atmosfera.

Prin urmare, persoană juridică nu a respectat obligația legală de a se supune tuturor procedurilor și cerințelor legale care să conducă la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător și a mediului că întreg, fapta ce contravine prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 lei și 15.000 lei.

Societatea, având calitatea de antreprenor general al lucrărilor, a fost sancționată cu amendă maximă prevăzută de Legea 104/2011, dispunându-se totodată și măsuri pentru conformarea cu cerințele legale.

Garda de Mediu atrage atenția tuturor firmelor care realizează lucrări de construcții, asupra obligațiilor legale privind protecția mediului înconjurător, în scopul prevenirii producerii unor evenimente cu potențiale efecte negative asupra sănătății populației și a mediului că întreg.

Madridul de Constanța, un nou proiect edilitar

Un alt punct nevralgic al Constanţei este varianta ocolitoare a oraşului, parte din Bulevardul Aurel Vlaicu, la care se lucrează de ani. În fiecare zi sunt cozi nesfârşite de maşini, fiind artera care preia traficul care se descarcă de pe Autostrada Soarelui şi se îndreaptă spre staţiunea Mamaia. Aici, spune RAJA, sunt în derulare trei contracte de lucrări de reabilitare de conducte, magistrale şi staţii de pompare apă uzată.

În condiţiile în care artere importante ale oraşului sunt în şantier, departe de finalizare, primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a anunţat că se apucă de un nou proiect - Bulevardul Madrid, care va face legătura între periferii în mare dezvoltare imobiliară (Tomis Plus & Boreal - giratoriul de la Vivo Nord). În lungime de 2,7 kilometri, noul bulevard va dispune de patru benzi de circulaţie şi va costa 62 de milioane de lei.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite