EXCLUSIV VIDEO Geniul şi nebunia lui Marcel Prodan, bătăuşul Alexandrei Stan: cum a trecut de la Imnul Shaormei la Premiile Industriei Muzicale Britanice

0
0

Muzica sa s-a făcut auzită pe tot mapamondul şi a fost încununată cu premii importante, printre care şi cel al Industriei Muzicale Britanice. A fost succesul internaţional motivul pentru care şi-ar fi putut pierde minţile?

Primii paşi în studio

Puţini ştiu cine este cu adevărat Marcel Prodan. Tânărul din Constanţa nu a fost cunoscut drept un geniu muzical şi tocmai de aceea ascensiunea lui poate parea surprinzătoare. Managerul şi apoi bătăuşul Alexandrei Stan a reuşit în doar şapte ani să  străbată drumul de la Imnul Şaormei, prin manele, până la cea mai mare scena Disco a lumii. 

Marcel Vasile Prodan are 33 ani. A fost un elev mediocru al Liceului de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa. Şcoala nu l-a atras, dar pasiunea pentru muzică a fost destul de puternică şi după absolvire el s-a angajat ca sunetist la o televiziune locală din oraş. 

Acolo l-a cunoscut pe Costi Ioniţa. Doctor Costi, aşa cum i se mai spune, l-a luat la studioul său de înregistrari şi l-a pus să lucreze pentru mai multe piese ale unor artişti în vogă din anii 2000. Primele încercări muzicale ale lui Marcel Prodan par cel puţin hilare acum şi merg către ridicol prin piese precum "Şaorma" a formaţiei constănţene PLUS 2. 

În anul 2006, Prodan apărea în primul său videoclip. Era cântăreţ la cobză şi DJ la farfuriile cu salată în videoclipul piesei "Şaorma".

Timp de trei ani, tânărul muzician a făcut de toate: versuri, muzică, producţie, orchestraţie, aranjamente muzicale şi a fost şi tehnician de studio. Prin mâna lui au trecut cele trei fete de la trupa Heaven, turcul Keremçem, dar şi senzaţia rock Blaxy Girls.  Prodan semnează şi albumul "Ca la Paris" - o colecţie de manele interpretate de către Costi Ioniţă în limbile română şi turcă.

Pe drumul lui

Ideea că ar putea face bani pe cont propriu îi surâde lui Marcel Prodan, aşa că în anul 2009 se desparte de Costi Ioniţă şi îşi face un studio de înregistrări şi o casă de producţie. Partener de afaceri îi era  Andrei Nemirschi, fiul fostului viceprimar de Constanţa şi ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi. Iniţialele lui Marcel şi Andrei Nemirschi au dat numele afacerii - MAAN Studio. 

În paralel, noul producător muzical se lansează şi în muzică. Marcel înfiinţează formaţia "B!G Band" alături de care scoate câteva piese în limba engleză. 

Proiectul nu pare să aibă şanse de reuşită, aşa că este abandonat, dar B!G Band o aduce în faţa lui pe Alexandra Stan.

Succesul mult-aşteptat, alături de Alexandra Stan

O sesiune de karaoke organizată cu B!G Band era ocazia perfectă pentru descoperirea de noi talente. MAAN Studio căuta mereu tineri pe care să-i managerieze şi cărora să le compună piese.

Alexandra Stan apăruse deja la TV prin 2006, dar în 2009 a fost văzută de o ţară întreagă pe scena Festivalului de la Mamaia. Spectacolul de karaoke din acea seară avea să o aducă în atenţia lui Marcel. 

Tânăra blondă cu o voce fresh cânta la festivalul de la Mamaia o piesă prea serioasă pentru vârsta ei, aşa că Prodan a înlocuit rochia lunga neagră de la bătrânul Festival cu o fustiţă scurtă, în carouri, o bluziţă care lăsa buricul la vedere şi o acadea. Piesa "Lollipop" a fost un succes în Europa, iar numele Alexandra Stan era unul care atrăgea atenţie.

De aici şi până la Hit-ul "Mr. Saxobeat" nu a mai fost decât un pas. 

Prodan şi-a adus aminte că îi place să apară în videoclipuri. De data asta, cobza şi farfuriile cu salată au fost înlocuite cu o uniformă de poliţist american. Ochelarii Aviator, insigna proeminentă, pistolul, cravata în dungi şi o maşină pe care scria cu litere de-o şchioapă "Police" erau accesoriile care îl făceau să pară mai dur. 

"Mr. Saxobeat" a ajuns în Topul iTunes pe locul 1 în numeroase ţări. Compozitorul Florin Grozea, membru al trupei HI-Q spune că fiecare copie vândută pe iTunes îi poate aduce unui artist între 15 si 25 cenţi. Iar "Mr. Saxobeat" a vândut milioane de exemplare numai online. Banii se adăugau celor din concerte, CD-uri, materiale promoţionale şi erau apoi împarţiţi între producătorii piesei şi solistă. Conform declaraţiilor Alexandrei însă, cei mai mulţi bani rămâneau la Prodan.

De la poliţistul dur la managerul agresiv

Studioul lui Prodan avea în portofoliu şi alţi artişti cu pretenţie de vedete internaţionale. Pe lângă Alexandra Stan, geniul muzical al lui Prodan şi Nemirschi au scos piese pentru Kaiia, Tara sau Manilla Maniacs. Cei doi spuneau că MAAN Studio era o adevărată "fermă de staruri". 

Alexandra Stan îşi aduce aminte că în 2012 şi 2013 nu mai avea loc la studio nici pentru repetiţii, nici pentru înregistrări. Tensiunile de la muncă s-au mărit atunci când Alexandra Stan a început să nu mai primească banii pentru concerte. Artista spune că Marcel Prodan a devenit agresiv şi totul a culminat pe 14 şi 15 septembrie cu o ceartă urmată de o bătaie. 

Managerul şi-a lovit vedeta internaţională până a băgat-o în spital

Căutat de poliţie

Marcel Prodan are acum la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa un dosar pe numele lui. Avocatul Alexandrei a depus plângere pentru şantaj şi poliţiştii îl caută de câteva zile. Alte două plângeri pentru vătămare corporală şi tâlhărie sunt pregătite de apărătorul vedetei.

În urmă cu o lună, producătorul câştiga un premiu al Industriei Muzicale Britanice şi era căutat de toată lumea, de către jurnalişti pentru interviuri şi de către artişti pentru a le face piese. Acum Marcel Prodan este căutat doar de anchetatori care îl aşteaptă cu un dosar stufos şi cu acuzaţii grave. 


EXCLUSIV VIDEO Planul ascuns al impresarului-bătăuş: a înlocuit-o pe Alexandra Stan cu o blondă din Ucraina

Marcel Prodan, managerul şi producătorul Alexandrei Stan, avea un plan bine pus la punct să o înlocuiască pe solista care a cunoscut succesul internaţional. A ales o ucraineancă blondă, suplă, care seamană cu Alexandra Stan, i-a scris mai multe piese şi a apărut în videoclipurile ei în acelaşi rol de poliţist dur.

Citeşte mai multe despre cazul Alexandrei Stan, agresată de managerul ei, Marcel Prodan

Alexandra Stan, audiată de poliţişti timp de trei ore. Iată primele declaraţii ale avocatului solistei

VIDEO UPDATE Alexandra Stan se declară deranjată de jurnalişti. Vrea gărzi de corp care să-i păzească salonul de spital

„Alături de Alexandra Stan“ Mişcare de simpatie pe Facebook pentru vedeta bătută crunt de manager

Plângere la Parchet împotriva lui Marcel Prodan. Alexandra Stan îşi acuză managerul de şantaj

Marcel Prodan, managerul Alexandrei Stan, huiduit pe Facebook

Managerul Alexandrei Stan este huiduit pe Facebook de fani ai Alexandrei Stan care sunt indignaţi de agresiunea suferită de vedetă.

Marcel Prodan, managerul Alexandrei Stan, şi-a desfiinţat contul de Facebook

În dimineaţa de marţi, 18 iunie, Facebook-ul anunţa că pagina lui Marcel Prodan nu mai există: „Sorry, this page isn't available. The link you followed may be broken, or the page may have been removed.“

Cazul Alexandrei Stan nu este singular. Alte vedete bătute de foştii iubiţi sau soţi

Violenţa în cuplu este o experienţă traumatizantă şi o problemă cu atât mai gravă cu cât victimele sunt vedete cu o reputaţie de salvat. Madonna, Rihanna, Dana Războiu şi Ana Maria Georgescu au avut curajul de a vorbi deschis despre dramele prin care au trecut, spre deosebire de alte colege de breaslă care şi-au retras acuzaţiile împotriva presupuşilor agresori.

FOTO Secretul dureros al Alexandrei Stan. Artista are un singur rinichi

Agresiunea suferita de vedeta internaţională Alexandra Stan scoate la iveală amănunte şocante despre starea ei. Tânăra solistă mărturiseşte că se teme pentru viaţa ei pentru că nu are decât un rinichi, iar managerul a lovit-o şi acolo.

VIDEO Alexandra Stan a fost internată de urgenţă: „Nu am avut niciun accident de maşină. Managerul m-a bătut până m-a băgat în spital“

Fanii cântăreţei Alexandra Stan au fost informaţi duminică, prin intermediul paginii oficiale de Facebook a artistei, că aceasta ar fi suferit un accident rutier. Astăzi, Alexandra Stan a dezvăluit adevărul din spatele aşa-zisului accident auto.

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite