Doar 3.000 de turişti străini au ajuns în Portul Constanţa în anul 2019. Sezon închis pentru navele de croazieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amera, nava care închide sezonul croazierelor în Portul Constanţa      FOTO:Cn APM Constanţa
Amera, nava care închide sezonul croazierelor în Portul Constanţa      FOTO:Cn APM Constanţa

România este de câţiva ani neatractivă pentru turismul de croazieră maritim. Din cauza contextelor geopolitice, navele de croazieră evită Portul Constanţa.

„Nava maritimă de pasageri AMERA închide marţi, 29 octombrie 2019, sezonul de croaziere în Portul Constanţa”, transmite Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APM).

Nava, sub pavilion Bahamas, are la bord 754 pasageri, majoritatea germani, şi un echipaj format din 459 persoane. Turiştii străini vor pleca în excursii în judeţul Constanţa, la Bucureşti şi în Delta Dunării.

„După o perioadă în care contextul geopolitic din zonă a ţinut departe de Marea Neagră navele maritime de pasageri, AMERA este prima navă maritimă care soseşte în Portul Constanţa”, se arată în comunicatul APm Constaţa.

În acest an, în terminalul de pasageri al Portului Constanţa au fost înregistrate 21 de escale ale navelor de croazieră, cele mai multe fluviale.

Acestea au adus la Constanţa peste 3.000 de turişti străini.

În prezent, rezervările pentru anii viitori anunţă o relansare a turismului de croazieră în Portul Constanţa, nave maritime de pasageri cu capacitate mare anunţându-şi deja escale, pentru următorii 3 ani.Pentru 2020 Portul Constanţa are înregistrate la această oră 10 rezervări pentru nave maritime de pasageri, dintre care cinci au o capacitate de 800 până la 1.500 de pasageri, printre care Azamara Journey, Aegean Odyssey, Boudicca, Albatros, Crown Iris.

Pentru 2021 deja s-au înregistrat 9 rezervări de nave maritime de pasageri şi există tendinţa ca numărul acestora să crească.

În acest moment s-a realizat o rezervare pentru anul 2022, pentru Crystal Symphony, navă maritimă cu o capacitate de 848 de pasageri.

Din 2017, Portul Constanţa deţine directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre, şi promovează împreună cu porturile Odessa, Burgas şi Varna relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, afectat în ultimii ani de situaţia geopolitică tensionată. Este o oportunitate pentru iniţierea şi susţinerea legăturilor directe cu actori importanţi din industria turismului de croazieră, în scopul creării unor noi itinerarii care să includă Portul Constanţa şi România ca destinaţie turistică.

Pe aceeaşi temă:

Începe sezonul croazierelor în Portul Constanţa. Câte nave şi-au anunţat sosirea în 2019

Sezonul de croaziere prin Portul Constanţa se deschide la 28 martie


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite