Secţia pentru copii cu dizabilităţi a Sanatoriului Balnear Techirghiol se va moderniza şi extinde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Fb Sanatoriul Balnear Techirghiol
FOTO: Fb Sanatoriul Balnear Techirghiol

Proiectul va fi realizat de către Compania Naţională de Investiţii şi va cuprinde reparaţiile capitale, clădiri şi reconfigurarea funcţiunilor, extindere şi dotări cu echipamente a Secţiei.

Peste 21 de milioane de lei vor fi investiţi în modernizarea Secţiei destinată copiilor cu dizabilităţi din cadrul Sanatoriului Balnear de la Techirghiol.

În cadrul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol funcţionează singura unitate medicală de recuperare balneologică din România destinată copiilor cu dizabilităţi, unde pacienţi beneficiază de virtuţile terapeutice de excepţie ale lacului şi nămolului de Techirghiol, de climatoterapie, de helioterapie, hidrotermoterapie, împreună cu alte proceduri de kinetoterapie.

„Rezultatele cercetărilor medicale de până acum sunt spectaculoase în recuperarea micilor pacienţi. Aceşti copii fac tratamente de lungă durată şi pentru acest motiv sunt şcolarizaţi în regim de învăţământ public cu recunoaşterea perioadelor de instrucţie petrecute la noi. Şederea lor în spaţii comune, personalizarea tratamentelor dar şi urmărirea efectelor acestora solicită un ambient special, reconfortant, dotări speciale. În prezent, numărul de locuri este redus, secţia nu funcţionează la capacitatea aprobată”, spun reprezentanţii Sanatoriului.

Prin aceste lucrări vor fi reabilitate şi redate în circuit 80 de paturi încjhise temporar, din totalul de 180 de paturi destinate copiilor cu dizabilităţi.

La finalul investiţiei, prevăzută a se termina în anul 2020, vor fi asigurate toate circuitele medicale şi spaţiile adecvate conform legislaţiei în vigoare, va creşte adresabilitatea prin crearea de condiţii de masă, cazare şi tratament de înaltă calitate, vor fi eficientizate activităţile prin soluţii tehnice inovative care vor duce la diminuarea costurilor.

În data de 20 martie se va desfăşura la Techirghiol o conferinţă prilejuită de demararea lucrărilor la acest proiect.

Anul acesta, Techirghiol marchează 120 de ani de balneologie românească, cu o vizibilă recunoaştere naţională şi internaţională, ocupând de mai mulţi ani primul loc printre staţiunile de profil din ţară.

Pe aceeaşi temă:

„Nămolul sapropelic de Techirghiol“ a devenit marcă înregistrată. Cine deţine certificatul OSIM

117 ani de balneologie la Techirghiol. Cum a evoluat mica staţiune de la malul Mării Negre: de la Techir cel orb, la bază modernă de tratament

VIDEO Băile Reci de la Techirghiol au fost redeschise


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite