Decebal Făgădău: „Îmi doresc să începem anul şcolar pe 1 octombrie, în acelaşi timp cu anul universitar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, spune că oraşul este pregătit să înceapă şcoala la 15 septembrie, dar consideră că acesta este un termen ambiţios.

„Ne dorim să deschidem anul şcolar atunci când toate condiţiile ar fi îndeplinite şi depinde foarte mult de evoluţia cazurilor. Cred că 1 octombrie este un termen rezonabil iar Constanţa ar câştiga încă 2 săptămâni de turism“, consideră primarul.

„Săptămâna viitoare voi avea o şedinţă cu cât mai mulţi directori de şcoli, ca să căutăm soluţiile optime în funcţie de fiecare unitate şcolară. În ultima şedinţă de Consiliu Local am suplimentat suma alocată educaţiei. Din punct de vedere al materialelor igienico-sanitare, noi ne-am pregătit din primăvară şi avem încă pe stoc fiindcă şcolile au fost închise.

Dacă va fi nevoie, voi răspunde „prezent” în fiecare unitate şcolară. Noi am început prin proiecte cu fonduri europene să mergem în comunităţile vulnerabile şi să distribuim materiale igienico-sanitare, încercăm să cartografiem, să facem un inventar al nevoilor copiilor: dacă au acces la internet, pentru că degeaba pui la dispoziţie o tabletă dacă lipseşte conexiunea“, a spus edilul într-o intervenţie la Digi24. 

Vă mai recomandăm:

Cum se face şcoală online în satul cu şapte copii. O profesoară predă fizica şi matematica unei singure eleve

Cum începe şcoala, din septembrie, în condiţii de pandemie

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite