Dan Marcel Iliescu este noul rector al Universităţii „Ovidius”. „Voi încuraja domeniile care ne pun pe hartă în raport cu alte universităţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conf. Dan marcel Iliescu, noul rector UOC
Conf. Dan marcel Iliescu, noul rector UOC

Alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC) s-au încheiat. Cu 435 de voturi, conferenţiarul Dan Marcel Iliescu a fost ales să conducă în următorii ani instituţia de învăţământ.

În cursa pentru funcţia de rector s-au înscris şi profesorul Octavian Unc, care a reuşit să obţină 91 de voturi, şi profesorul Eden Mamut- 27 devoturi.Alegerile s-au desfăşurat miercuri, 24 iunie.

Universitatea „Ovidius” are peste 17.000 de studenţi, 686 de cadre didactice titulare şi 388 de angajaţi ca personal didactic auxiliar şi nedidactic.

Profesorul Dan Marcel  Iliescu a fost preşedinte al Senatului UOC, fost decan al Facultăţii de medicină, în cadrul căreia predă anatomia.  

„Decizia de a candida la Rectorat am luat-o în urma unei perioade de opt ani în decanatul celei mai mari facultăţi din Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Facultatea de Medicină. În tot acest timp, m-am confruntat cu probleme complexe cărora le-am găsit soluţii viabile prin efortul comun şi implicarea colegilor mei, spre binele întregii comunităţi academice...Voi încuraja domeniile care ne pun pe hartă în raport cu alte universităţi precum IT, o serie de domenii sportive de performanţă, cercetarea arheologică, turismul cultural, balneologia, securitatea regională, ingineria chimică, cercetarea în domeniul oncologiei prin CEDMOG”, spune noul rector al UOC în planul său de management.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Profesorul Octavian Unc contestă data fixată pentru alegerea rectorului la Universitatea „Ovidius”

„Săptămâna Ovidius“ la Universitate: invitaţi de marcă, vernisaje, lansări, concerte, gală a excelenţei



 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite