Cum circulăm în această perioadă. Amenzi pentru şoferii care intră pe drumurile cu interdicţie de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul va fi îngreunat în următoarele zile din cauza depunerilor de zăpadă şi a viscolului, aşa că poliţiştii recomandă şoferilor să circule cu prudenţă.

„Dacă pe carosabil este polei sau zăpadă, viteza maximă trebuie să fie de 30 de kilometri în localitate şi 50 de kilometri în afara localităţii. De asemenea, şoferii trebuie să păstreze distanţa corespunzătoare în mers pentru prevenirea coliziunilor, să aibă în maşină saci de nisip şi lopeţi. Şoferii începători trebuie să evite să plece seara la drum”, a declarat agentul principal Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Constanţa.

Şoferii sunt sfătuiţi ca, înainte de a pleca la drum, să se intereseze în privinţa stării traseului ales. Ei pot apela numărul de telefon 021/9360, la care răspunde un operator de la Comandamentul Central de Iarnă.

Oamenii legii atrag atenţia că nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).

Anvelopele, la control

De asemenea este obligatoriu ca toate maşinile să fie echipate cu anvelope de iarnă. Agenţii de circulaţie vor verifica dacă pe cauciucuri există inscripţionate iniţialele M+S, M.S, MS, M&S (Mud & Snow). În cazul în care şoferii sunt depistaţi că nu au maşinile echipate cu anvelope de iarnă atunci când drumurile sunt acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei amenzile sunt cuprinse între 2.500 şi 4.000 de lei.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite