Copii şi femei musulmani din Ucraina, salvaţi din calea bombardamentelor. Muftiatul din România i-a preluat din Republica Moldova şi îi va duce în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muftiu s-a dus să-i preia pe cetăţenii ucraineni musulmani FOTO Muftiatul Cultului Musulman din România
Muftiu s-a dus să-i preia pe cetăţenii ucraineni musulmani FOTO Muftiatul Cultului Musulman din România

Peste 200 de femei şi copii musulmani din Ucraina, care au reuşit să treacă graniţa cu republica Moldova, vor ajunge în România şi de aici vor pleca spre Turcia.

Musulmanii din România se alătură campaniei de ajutorare a refugiaţilor din Ucraina. Astfel, 220 de femei şi copii, care au reuşit să treacă frontiera din Ucraina în Republica Moldova prin postul vamal de frontieră Otaci, au fost preluaţi de muftiul Muurat Iusuf. 

Refugiaţii au fost îmbarcaţi în cinci autocare româneşti, urmând ca punctul final să fie Turcia. „Fie ca Bunul Creator să aducă pacea în Lume!“, este mesajul musulmanilor din România. 

Poliţia de Frontieră anunţă că 16.188 cetăţeni ucraineni au intrat în România, marţi, până la ora 18.00, în scădere cu 7,4% faţă de acelaşi interval din ziua precedentă, iar de la debutul crizei peste 105.000 de refugiaţi au intrat în ţară.

”În data de 01.03.2022, în intervalul 00.00-18.00, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 50.119 de persoane, dintre care 16.188 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 7,4% faţă de acelaşi interval orar din ziua precedentă). 

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 7.271 cetăţeni ucraineni (scădere de 6,3%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 7.603 cetăţeni ucraineni (scădere de 9,6 %)”, a transmis, marţi seară, Poliţia de Frontieră. 

Pe sensul de ieşire din România, au efectuat formalităţile 49.598 de persoane, dintre care 12.229 cetăţeni ucraineni (creştere de 1%). ”De la declanşarea acestei crize, până la data de 01.03.2022, ora 18.00, la nivel naţional, au intrat în România 105.452 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 62.547 cetăţeni ucraineni. În continuare, reiterăm faptul că poliţiştii de frontieră sunt la datorie şi în permanentă legătură cu partenerii instituţionali, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii frontierelor României”, a mai precizat sursa citată.  

Vă recomandăm şi: 

Norvegian impresionat de evoluţia societăţii: „Aceeaşi Românie care depindea de ajutorul umanitar de pe continent este acum în scaunul şoferului“

Mesaj în caz de accident nuclear, viralizat în mediul virtual. ISU Dobrogea: „Nu este de actualitate, este din 2012“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite