Contrabandă cu ţigări în Portul Agigea. Marinari sirieni, prinşi cu focuri de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţişti de frontieră în Portul Constanţa foto: Poliţia de Frontieră
Poliţişti de frontieră în Portul Constanţa foto: Poliţia de Frontieră

În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră, au fost confiscate aproximativ 14.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Portul Constanţa Sud Agigea, cinci marinari sirieni care comercializau ţigări de contrabandă. În urma acţiunii au fost confiscate aproximativ 14.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Operaţiunea a avut loc sâmbătă, 19 septembrie, în jurul orei 23.00.

„La ţărm, în dreptul unei nave sub pavilion Panama, poliţiştii de frontieră au depistat 5 persoane care au descărcat 6 baxuri de ţigări netimbrate, în vederea comercializării. Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea persoanelor, iar întrucât acestea nu s-au supus somaţiilor verbale, încercând să fugă, au fost  executate 12 focuri de avertisment, în plan vertical”, transmite Garda de Coastă.

La cercetări s-a stabilit că cele cinci persoane sunt marinari sirieni pe nava acostată în port, având  vârste cuprinse între 21 şi 54 de ani.

În continuarea acţiunii s-a efectuat un supracontrol asupra navei sub pavilion Panama, în urma căruia au mai fost descoperite, disimulate într-un tanc de apă, alte pachete cu  ţigări netimbrate, de diferite mărci.

Întreaga cantitate de ţigarete, 13.820 pachete în valoare de aproximativ 207.300 lei, a fost confiscată, iar în cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Citeşte şi:

Sute de mii de pachete cu ţigări de contrabandă, ascunse într-un container cu mobilier

Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu au fost indisponibilizate

 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite