Containere încărcate cu sute de metri cubi de lemn, confiscate în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lemn confiscat foto: IPJ Constanţa
Lemn confiscat foto: IPJ Constanţa

Sute de metri cubi de stejar au fost confiscate de poliţişti în Portul Constanţa. Firma care se pregătea să scoată lemnul din ţară trecuse altceva în documente.

Politişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu specialişti ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa şi cei ai Gărzii Forestiere Constanţa, au confiscat zilele acestea 12 containere pline cu lemn, deşi în documentele pregătite pentru export era menţionat faptul că ele sunt încărcate cu cherestea. 

Luni, 21 martie, autorităţile au identificat aproximativ 182  metri cubi de stejar (lemn rotund parţial decojit) în şapte containere maritime, deşi în documente figura o cantitate de cherestea. 

În urmă cu patru zile, tot în portul Constanţa au fost identificate cinci containere, iar în urma controlului s-a găsit lemn prelucrat, semifabricat, deşi în documente figura o cantitate de aproximativ 130 metri cubi de cherestea. 

„În cauză se efectueză cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea de acte nereale, constând în folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale, de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantităţi de mărfuri sau bunuri,  potrivit Legii 86/2006”, transmite IPJ Constanţa.

Mărfurile, în valoare de aproximativ 100.000 de euro,  au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.

lemn confiscat in portul Constanta foto IPJ Constanta

foto: IPJ Constanţa

Vă recomandăm şi: 

Singurul muzeu rural de artă din România îşi păstrează colecţia impresionantă. Cum motivează judecătorii decizia

Gripă aviară depistată la două leşuri de pelicani creţi. Măsurile luate de ANSVSA

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite