Licitaţia pentru proiectarea autostrăzii Craiova-Lugoj, anulată. Cătălin Drulă: Era un proiect crucial pentru România, legătura dintre Oltenia şi Banat

0
0
Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Licitaţia pentru proiectarea autostrăzii Craiova-Lugoj a fost anulată, a anunţat marţi fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Anularea contractului este oficializată şi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) cu menţiunea ,,22 03 2022, abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Cătălin Drulă îl acuză pe Sorin Grindeanu, actualul şef de la Transporturi, că a folosit un pretext pentru rezilierea contractului câştigat de proiectantul Egis.

„Breaking: ministrul anti-infrastructură Grindeanu a anulat licitaţia pentru proiectarea autostrăzii Craiova-Lugoj.  Este o veste foarte proastă pentru autostrăzi. Licitaţia lansată anul trecut în mandatul meu era pe final, cu câştigător desemnat, nu trebuia decât semnat contractul.

Motivul anulării este halucinant: o pretinsă suprapunere între traseul acestui proiect şi cel al drumului expres Craiova-Tg. Jiu, proiect contractat anul trecut.”, a transmis Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

„Aşadar pentru o pretinsă suprapunere pe o lungime de 30km (sectorul Craiova-Filiaşi) se anulează un proiect de 250km - autostrada Craiova-Drobeta Turnu Severin-Calafat-Lugoj. Era (da, era, la trecut) un proiect crucial pentru România, legătura dintre Oltenia şi Banat”, a mai scris Cătălin Drulă.

Acesta a adăugat că a scos „la licitaţie pe un caiet de sarcini modern cu proiectare la cheie, cu prevederi contractuale corecte şi echilibrate, această investiţie”.

„30 de ani nici PSD, nici PNL n-au mişcat un deget, n-au făcut o licitaţie, n-au semnat vreun contract pentru această autostradă. Unde sunt acum pesediştii şi peneliştii din Oltenia şi Banat când Grindeanu ucide proiectul? Unde se ascund? Această anulare a unei licitaţii în faza finală miroase foarte urât. Cred că autorităţile statului ar trebui să se autosesizeze aici. Oare e vorba că cineva n-a plătit şpagă? Numai aşa pot merge înainte proiectele în epoca PSD-PNL, cu parandărăt inclus?”, a completat Drulă.

În decembrie 2021, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu,anunţa că a fost desemnat câştigătorul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat construcţiei drumului de mare viteză Craiova- Drobeta Turnu Severin- Lugoj.

„A fost desemnat câştigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat construcţiei drumului de mare viteză Craiova- Drobeta Turnu Severin- Lugoj. Prin construcţia acestui drum va fi redus considerabil timpul de călătorie între localităţile Craiova şi Lugoj”, a transmis ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.  

Acesta preciza că, în plus, va fi asigurată o conexiune mai eficientă cu viitoarele drumuri expres Craiova – Piteşti şi Craiova- Târgu Jiu. 

Ministrul a mai adăugat atunci că asocierea Egis Romania SA – Search Corporation S.R.L.– Italrom Inginerie Internaţională SRL – Geostud S.R.L. – ECO Geodrum S.R.L. – Egis International SAS a fost desemnată câştigătoarea acestui contract de peste 92,7 milioane de lei fără TVA. 

La începutul lunii septembrie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţa că au fost depuse cinci oferte pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova - Lugoj. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite