Constănțenii din „cartierul lui Mazăre” s-au autoevacuat de frica unui cutremur. Au sunat și la 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speriate că s-ar putea produce un cutremur, aproximativ 300 de persoane din cartierul constănțean Henri Coandă s-au autoevacuat în seara zilei de sâmbătă, 11 februarie. La fața locului au ajuns Poliția și Jandarmeria.

Cartierul Henri Coandă Constanța - Arhiva foto
Cartierul Henri Coandă Constanța - Arhiva foto

Conform Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța, sâmbătă, 11 februarie, în jurul orei 21.45 polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 Poliție au fost sesizați, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța s-ar afla mai multe persoane care s-ar fi autoevacuat din locuințe de teama unui eventual cutremur.

„Polițiștii s-au deplasat la fața locului, în sprijinul pompierilor constănțeni, în vederea menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru preîntâmpinarea oricăror fapte antisociale”, transmite IPJ.

Nu au fost înregistrate evenimente de natură a afecta ordinea și liniștea publică.

După intervenția pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, polițiștii l-au sancționat contravențional, în baza Legii nr. 61/1991, cu amendă de 500 de lei, pe bărbatul care a apelat SNUAU 112.

Se pare că panica s-a instalat după ce unii oameni au văzut la televior o știre din care au dedus că urmează să se întâmple un cutremur major pe teritoriul României.

Cartierul Henri Coandă, unde locuiesc câteva mii de persoane, a fost ridicat în perioada administrației Radu mazăre, fiind un cartier cu locuințe sociale.  

Investiţia a făcut obiectul unui dosar penal în care primarul Radu Mazăre a fost cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită şi fals în declaraţii. Mazăre era acuzat de procurori că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale -, pentru a ajuta compania să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului. ÎCCJ a decis, în mai 2022, încetarea procesului penal în cazul celor doi.

În schimb, Alexandru Mazăre (fratele fostului primar) a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare în acest dosar

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite