Constanţa: Raluca Ciungan - Lucrează manual bijuterii cu pietre semipreţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra s-a apucat de confecţionat podoabe în urmă cu trei luni. De atunci, ea a reuşit să lucreze peste 20 de modele diferite de bijuterii.

Raluca a fost inspirată de o prietenă care făcea diferite accesorii pe care le vindea la târguri. „O ajutam pe ea şi aşa mi-a stârnit şi mie pasiunea. Din luna noiembrie a anului trecut am început să fac şi eu“, povesteşte tânăra. Prima bijuterie a studentei a fost o brăţară pe care a făcut-o din piele în combinaţie cu mărgeluţe pe care le avea la acel moment în casă. Iniţial, tânăra făcea bijuterii numai pentru ea, dar prietenele ei au rugat-o să le facă şi lor. „Lucram bijuterii pe care să le port eu, să îmi placă mie. Fetele le-au remarcat şi au vrut şi ele să aibă aşa ceva. Am început astfel să lucrez şi pentru ele, iar acum confecţionez bijuterii la cerere“, a spus Raluca.

Peste 20 de modele de bijuterii


Raluca face coliere, inele, brăţări şi cercei. În numai trei luni de activitate, ea a reuşit să lucreze peste 20 de modele diferite. „Până acum am reuşit să fac aproximativ 30 de bijuterii. De obicei fac o singură piesă dintr-un model. În principiu caut materiale bune, părţile metalice sunt suflate cu argint, iar pietrele semipreţioase“, a mai spus Raluca. De unele bijuterii tânăra nu a putut să se despartă. „Am făcut în urmă cu ceva timp un set, colier şi inel. Nu am putut să îl dau, l-am păstrat pentru mine“, mărturiseşte studenta.

Pietrele preferate ale Ralucăi sunt quartzul roz, ametistul şi tourquioseul. Pe viitor, studenta îşi doreşte să investească mai mult în materialul de lucru. „Vreau să îmi iau mai multe tipuri de pietre, de mai multe culori, forme şi dimensiuni pentru a satisface dorinţele fiecărei cliente“, a spus studenta. Tânăra şi-ar dori să-şi poată deschide un magazin unde să-şi vândă bijuteriile. „Aş vrea să am propriul meu magazin sau o colaborare cu cineva care să-mi pună la dispoziţie un spaţiu în care să-mi pot vinde bijuteriile“, a mai spus studenta.

Citiţi mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ Constanţa de astăzi !

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite