Christina O, yachtul lui Onassis, a ajuns în Portul Constanţa. Pe nava de lux au urcat Maria Callas, Frank Sinatra şi Winston Churchill

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Yachtul privat Christina O, care a aparţinut miliardarului grec Aristotel Onassis, a sosit la 5 iulie 2016, în Portul Constanţa, la terminalul de pasageri.

Yachtul poartă numele fiicei lui Onassis, Christina, si a avut la bord, de-a lungul anilor personalităţi precum: Maria Callas, John F. şi Jaqueline Kennedy, Richard Burton şi Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Greta Garbo, Winston Churchill, Grace Kelly, etc.

Nava, fost antisubmarin canadian, a fost preluată de Onassis în anul 1954, la preţ de fier vechi, şi reamenajată cu consilierea celor mai mari designeri ai vremii, suma cheltuită fiind de patru milioane dolari.

Christina O este dotat cu 18 apartamente de lux şi unul special, în prezent fiind considerate mici faţă de standardele actuale. 

Piscina în aer liber de la pupa are un mozaic care înfăţişează un minotaur. La apăsarea unui buton, aceasta se ridică şi devine ring de dans.

În 1998, yachtul a fost cumpărată de magnatul grec John Paul Papanicolaou, un prieten al familiei Onassis care a deţinut-o până în 2012. De atunci poate fi închiriată pentru croaziere private.

Yachtul Christina O are o lungime de 99, 06 metri, atinge o viteză maximă de 19 noduri, echipajul este format din 35 de persoane şi poate găzdui 34 de pasageri. Pe puntea de promenadă yachtul are şi un heliport.

image

Sursa foto: www.dailymail.co.uk

image

Sursa foto: www.dailymail.co.uk

Vă mai recomandăm:

Titanicul românesc. 25 de ani de la scufundarea navei Mogoşoaia. Mărturia unui supravieţuitor: „Vasul s-a scufundat în câteva minute“

FOTO „Triunghiul Bermudelor“ din Marea Neagră. Cum explică specialiştii misterele din zona Şabla şi Insula Şerpilor

Jurnal de Vacanţă. Plaja Vadu, ultimul refugiu. Colţul de Rai interzis cândva turiştilor vă aşteaptă cu hectare întregi de plajă virgină

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite