Căști fără fir și accesorii pentru telefoane mobile, confiscate în Portul Constanța

0
0
Publicat:

Peste 1.800 de căști fără fir și mii de accesorii pentru telefoanele mobile au fost confiscate de Poliția de Frontieră în Portul Constanța. Marfa sosise în două containere din Ungaria și China.

Căștile contrafăcute au fost confiscate FOTO: Poliția de Frontieră
Căștile contrafăcute au fost confiscate FOTO: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din Ungaria și China, 1.850 de căști fără fir și 5.764 de accesorii telefoane mobile, în valoare de aproximativ 2.800.000 lei. 

Bunurile sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Accesorii contrafăcute pentru telefoane mobile FOTO: Poliția de Frontieră
Accesorii contrafăcute pentru telefoane mobile FOTO: Poliția de Frontieră

Marți, 27 septembrie, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra a două containere încărcate cu bunuri, sosite din Ungaria și China.

„În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 1.850 de căști fără fir și 5.764 de accesorii telefoane mobile, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute”, transmite Garda de Coastă.

Bunurile sunt estimate de autorități la o valoare de peste 2.800.000 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă. 

Căștile și accesorile pentru telefoane mobile au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Poliția de Frontieră a descoperit și vineri, 23 septembrie, în două containere sosite din China, 33.565 articole electronice, 160 mașinuțe și 6.720 produse de igienă corporală, în valoare de aproximativ 8.000.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite