Boboteaza, ziua în care toate drumurile duc pe faleza Cazinoului. Carele vor duce apa sfinţită în mai multe cartiere ale oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faleza Cazinoului FOTO Claboo Media
Faleza Cazinoului FOTO Claboo Media

Astăzi, pe 6 ianuarie, toate drumurile duc către faleza Cazinoului, unde are loc slujba de Bobotează. Credincioşii vor primi 130.000 de sticle cu aghiazmă.

Dis de dimineaţă, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, iar de la ora 11.30, cei prezenţi la slujbă vor merge în tradiţionala procesiune până pe faleza Cazinoului, unde ierarhul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, va oficia Slujba de Sfinţire Mare a apei.

La sfârşitul ceremoniei de Bobotează, ÎPS Teodosie se va urca într-o şalupă militară şi va arunca cele trei cruci în apele mării, urmând ca persoanele curajoase să înoate după ele.

Sticlele ce conţin apă sfinţită sunt aşezate, de obicei, pe faleza Cazinoului, într-un suport ce are forma crucii Sfântului Andrei.

Constănţenii care nu vor putea merge la slujba de la catedrală vor putea lua apă sfinţită de la carele care se vor plimba pe trei bulevarde ale oraşului: Brătianu, Mamaia şi Mangaliei.

boboteaza
boboteaza

FOTO Claboo Media

Vă mai recomandăm:

Tradiţii şi superstiţii de Bobotează, ziua în care se deschid cerurile. Ce trebuie să faci în ianuarie ca să-ţi meargă bine tot anul

Pregătiri pentru Bobotează 2015: apă sfinţită şi sport extrem în valurile reci ca gheaţa, pe urma celor trei cruci


 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite