Zeci de animale ucise de un saivan prăbușit, lângă Cluj. Adăpostul a cedat sub povara zăpezii

0
Publicat:

Un adăpost pentru animale s-a prăbușit la Dâncu, în județul Cluj, iar circa 300 de oi se aflau înăuntru, în momentul accidentului. Un număr de 80 de oi au murit, iar alte câteva zeci sunt rănite.

Zeci de oi au murit surprinse de căderea saivanului. FOTO ISU Cluj
Zeci de oi au murit surprinse de căderea saivanului. FOTO ISU Cluj

Accidentul a avut luni, 27 februarie, la primele ore ale diminieții. Sub povara zăpezii, saivanul a cedat și a căzut peste animalele care se aflau în adăpost. La fața locului au ajuns cu greu pompierii din Cluj, în condițiile în care drumurile au fost aproape impracticabile în urma căderilor masive de zăpadă din ultimele aproape 48 de ore. 

„Pompierii de la Detașamentele 1 Cluj-Napoca și Huedin intervin în aceste momente pentru salvarea unor oi peste care s-a prăbușit un saivan. Evenimentul s-a petrecut în localitatea Dâncu, comuna Aghireșu. Din primele informații, în saivan se aflau în jur de 200 de oi. Echipajele au ajuns cu greu la locul intervenției din cauza drumului impracticabil și au început degajarea saivanului, pentru a scoate animalele”, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Cluj. 

Până la sosirea pompierilor, mai multe oi au reușit să iasă de sub saivan sau au fost scoase afară de localnicii care au sărit în ajutorul ciobanului. La rândul lor, pompierii au reușit să salveze aproximativ 50 de oi, însă pentru 80 dintre cele 300 a fost prea târziu. 

În saivan se aflau 300 de oi. Pompierii au reuşit să salveze 50 dintre acestea. Din păcate, 80 de capete au decedat. Până la sosirea pompierilor, mai multe capete au reuşit să iasă de sub saivan sau au fost scoase afară de cioban şi de localnici", au confirmat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Cluj.

În ultimele 48 de ore, mai multe zone din Nord-Vestul și Centrul țării au fost afectate de căderile masive de zăpadă. De altfel, un cod portocaliu a intrat în vigoare de duminică, 27 februarie, de la ora 10.00 și este valabil până luni la ora 15.00. Meteorologii au anunțat ninsori abundente şi strat de zăpadă consistent în Munţii Apuseni, în nordul Carpaţilor Orientali şi în zonele submontane aferente.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite