VIRAL: Cămilă filmată în Cluj, vedetă pe TikTok. „Am adus-o din Austria. Vrem să facem parc zoo” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini cu o cămilă în curtea unui cunoscut complex turistic din Cluj-Napoca au devenit virale pe TikTok. Reprezentanții Wonderland Resort susțin că au adus-o din Austria și vor să înființeze aici un parc zoo pe circa 20 de hectare.

Aproape 250.000 de vizualizări are pe TikTok are clipul în care se vede o cămilă care mânâncă un pom ornamental în curtea Wonderland Resort, aflat la granița dintre Cluj-Napoca și comuna Feleacu.

Peste 200 de internauți au comentat clipul: de la glume despre Cluj, care ar fi „noul Ohaio” sau despre cămilă („cal cu soft arăbesc“), până la îngrijorare cu privre la faptul că animalului din țările calde i-ar fi frig.

Reprezentanții Wonderland au precizat pentru „Adevărul” că animalul le aparține. „Este de la noi din curte. Am adus-o, acum doi ani, din Austria, de la un circ unde fusese abandonată. Are grajdul ei, împreună cu caii, dar o mai lăsăm liberă prin curte”, spun aceștia.

Complexul turistic are un centru de echitație cu ponei și cai. Cămila este lăsată pe afară și se întoarce la grajd când dorește. „O lăsăm prin livadă, dar acuma cum nu mai are ce mânca acolo și vine să mânce frunzele de la pomii ornamentali. O lăsăm afară cât vrea. Dacă îi este frig, merge în grajd. Ne mai sună vecinii, la unul i-a stricat o poartă. Câteodată ajunge până în Calea Turzii”, arată cei de la Wonderland.

Reprezentantul resortului susține că intenționează să realizeze pe circa 15-20 de hectare un parc zoo împrejmuit, unde animalele să fie lăsate în libertate. „Mai avem 10-15 căprioare, deocamdată”, precizează acesta. Wonderland are planuri mari cu privire la dezvoltarea zonei, unde vor să realizeze, pe lângă parcul zoo amintit, și un aqualand.

Moara de vânt, cel mai cunoscut parc zoo din Cluj

În Cluj mai există un parc zoo, în comuna Ciurila - Moara de vânt. Un sas întors acasă s-a stabilit la Cluj şi a creat o mică grădină de sălbăticiuni pe câteva hectare bune.

Wilhelm Dietrich vroia iniţial să ridice o pensiune şi apoi să amenajeze un mic parc alături de o moară de vânt – după care şi-a denumit locul - cum existau odinioară.

Însă cele vreo 250 de animale din parc, din vreo 40 de specii, sunt principala atracţie. Ursuleţi năsoşi, cerbi carpatini şi lopătari, maimuţe, felurite păsări, vaci indiene Zebu - considerate animale sacre în Orient -, mufloni, oi de Camerun, potârnichi de California sunt animalele aflate în parcul de agrement „Moara de vânt”.

Parcul se află într-o zonă deluroasă, cu copaci, iar când e ceaţă se creează impresia că te afli undeva într-o zonă muntoasă. Fiecare animal are un perimetru îngrădit cu garduri de lemn care permite să hrăneşti micile creaturi, iar spaţiile pentru acestea sunt legate între ele prin alei.

Sălbăticiunile de la Moara de vânt

„Moara de vânt” e casă pentru o mini-arcă a lui Noe: cerbi carpatini şi cerbi lopătari, ciute şi iepuraşi prietenoşi pentru care e suficient să vadă oameni lângă gard ca să vină sperând că vor primi hrană, mufloni, capre, ponei, măgari, ratoni, oi de Camerun, porci mistreţi (unul a fost botezat Berlusconi, după numele fostului premier italian), o maimuţă cazată cu o mare de păsări de felurite culori şi mărimi (păuni, fazani, şoimi, bufniţe, papagali mici şi mari, potârnichi de California etc), vaci roşiatice cu cocoaşă numite vaci Zebu – acele vaci considerate sacre în India, lame, urşi năsoşi.

„Animalele le-am cumpărat din Austria, Ungaria, Germania sau le-am primit ca donaţii”, spune proprietarul parcului, Wilhelm Dietrich.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite