De ce ai nevoie pentru a crește o pisică în apartament. Sfaturile unui medic veterinar

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul veterinar Andreea Pribilean, de la cabinetul veterinar Energy Vet din Cluj-Napoca, a explicat ce ne trebuie pentru a putea crește, în cele mai bune condiții, o pisică. Totul pornește de la dragostea pentru animale, fără de care nu are rost să adoptăm o pisică, însă nici asta nu ajunge.

Medicul veterinar Andreea Pribilean adoră micile feline. FOTO Arhivă personală
Medicul veterinar Andreea Pribilean adoră micile feline. FOTO Arhivă personală

Mulți iubitori de animale ar fi gata să adopte un ghemotoc de blăniță, însă se opresc în ultimul moment, la gândul că s-ar putea să nu facă față din diverse motive. Unii se tem că animalul de companie ar putea să nu se adapteze, alții se gândesc la stricăciunile pe care pisicile le-ar putea face în casă, iar alții se tem că nu se vor ridica ei înșini la înălțime în relația cu suflețelul care ar intra în viața lor.

Andreea Pribilean este medic veterinar, iar pisicile sunt favoritele ei. Evident, ea este specialist în feline și are cele mai bune răspunsuri pentru curiozitățile proprietarilor de pisici, dar și cele mai bune soluții atunci când patrupedele ajung cu diverse probleme în cabinetul de medicină veterinară. Andreea a răspuns și la întrebarea pe care și-o pun atât de mulți oameni, de ce am avea nevoie pentru a crește o pisică în casă?

Pisicile se simt extaordinar de bine în apartament, se adaptează extrem de rapid acestui mediu, iar pentru proprietari pisica este un animal mult mai ușor de întreținut într-un apartament decât un câine”, spune Andreea Pribilean.

Andreea Pribilean a vindecat nenumărate pisici. FOTO Arhivă personală
Andreea Pribilean a vindecat nenumărate pisici. FOTO Arhivă personală

Pentru a crește o pisică în apartament, viitorul proprietar nu are nevoie de mare lucru. Pe lângă interes, în principal, el ar mai avea nevoie doar de câteva elemente.

Pentru a crește o pisică este nevoie de două boluri, o litiera, un ansamblu de joacă și culcuș. Și nu în ultimul rând  de plase de protecție pentru geamuri! Acesta e must have-ul pentru a avea o pisică în apartament”, a punctat medicul veterinar.

Mit despre pisici contrazis de medicul veterinar

Andreea contrazice mitul că pisicile se tem de apă, însă precizează că de regulă pisicile nu au nevoie de ajutor pentru a se toaleta și a-și păstra curățenia.

Mitul despre apă este o chestiune variabilă, însă așa cum îi spune și numele, este un mit. Sunt pisici care din contră adoră apa, învață să își pornească singure apa când își doresc să bea sau pur și simplu pentru a se juca. În general, marea majoritate a pisicilor nu au nevoie să fie îmbăiate, ele toaletându-se singure”, explică medicul veterinar.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri