Acuzații de viol la festivalul Untold 2023. Poliția a deschis dosar penal, după ce s-a sesizat din oficiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii clujeni au deschis dosar penal pentru viol, faptă petrecută în timpul festivalului Untold. Victima, o fată de origine străină, a acuzat că ar fi fost agresată sexual și fizic.

Festivalul Untold 2023 FOTO Captură video
Festivalul Untold 2023 FOTO Captură video

UPDATE 19:20 Reprezentul UNTOLD Edy Chereji a oferit explicații în excluivitate pentru Adevărul în legătură cu incidentul care a avut loc la festival.

"În timpul festivalului am fost informați de către reprezentanții M.A.I. de faptul că o persoană adultă a sesizat o agresiune sexuala și că, conform procedurilor, Poliția a deschis un dosar în vederea soluționării cazului. În aceeași zi am fost informați și că persoana reclamantă a refuzat să depună plângere și că a refuzat controlul medical de specialitate, care se impune în astfel de cazuri. Mai multe detalii despre evoluția cazului pot să vă ofere reprezentanții M.A.I.

Și în acest an, ca de fiecare dată, am avut în festival mii de lucrători M.A.I. din toate structurile (Poliția, Jandarmeria, Antitero, Antidrog, ISU etc), peste 800 de agenți de pază, precum și un comandament care coordonează activitatea de securitate la nivelul întregului festival. Alături de reprezentanții M.A.I dar și de autoritățile locale pregătim în fiecare an planul de măsuri menit să ofere siguranța participanților și să minimizeze orice risc. Suntem bucuroși să spunem că măsurile luate în fiecare an au făcut din UNTOLD, cel mai sigur loc public, dovada fiind cele 8 ediții de festival de până acum, desfășurate fără incidente majore", a precizat Edy Chereji, Chief of Public Affairs, UNTOLD Universe.


IPJ Cluj a confirmat pentru libertatea.ro că a fost înregistrat un dosar penal ce vizează infracțiunea de viol, comisă în noaptea de 5 august.

"La nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investigații Criminale a fost înregistrat un dosar penal ce vizează infracțiunea de viol. Organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la fapta care s-ar fi produs în data de 05.08.2023, efectuând cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca", au anunțat polițiștii. De asemenea, IPJ a mai precizat că urmărirea penală este nepublică, conform art. 285 din Legea nr.135/2010.

Poliția nu a oferit mai multe detalii despre fapta comisă, locul sau în ce împrejurări s-a produs agresiunea. Conform sursei citate, violul ar fi avut loc în spatele scenei, în zona băilor.  Edy Chereji, Chief of Public Affairs Untold, a confirmat că în timpul festivalului „am fost informați de către reprezentanții M.A.I. de faptul că o persoană adultă a sesizat o agresiune sexuală și că, conform procedurilor, Poliția a deschis un dosar în vederea soluționării cazului”.

UNTOLD 2023. Traficant de droguri prins la festival

Un bărbat de 33 de ani a fost reţinut de DIICOT, după ce a fost prins în timp ce vindea droguri (ecstasy şi cristal) la festivalul UNTOLD 2023, de la Cluj-Napoca.

Cristal (3-CMC) este un drog sintetic cu efecte devastatoare asupra consumatorilor, fiind foarte populat în rândul adolescenţilor. Printre cei care au decedat în urma consumului acestui drog se află şi tânăra de 16 ani din Bucureşti, venită la Piatra-Neamţ la un concurs.

„În contextul unui festivalul de muzică, la data de 5 august, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, împreună cu DIICOT - Biroul Tehnic, cu sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, au derulat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea traficului de droguri, realizând o prindere în flagrant delict, în municipiul Cluj-Napoca. Poliţiştii au depistat un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce ar fi efectuat operaţiuni de comercializare de substanţe psihoactive, fiind descoperite asupra sa 10 pastile ecstasy şi 5 grame cristal (3CMC)", a transmis DIICOT pe 6 august 2023, într-un comunicat de presă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite