VIDEO Primăria lui Emil Boc sprijină cel mai mare Harlem Shake din ţară. Societatea civilă reacţionează: „Lăsaţi dansul, treceţi la curăţenia de primăvară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii au organizat, în urmă cu două săptămâni, un Harlem Shake la care au participat 300 de persoane
Clujenii au organizat, în urmă cu două săptămâni, un Harlem Shake la care au participat 300 de persoane

Primăria Cluj-Napoca sprijină „Cel mai mare Harlem Shake din România“, eveniment organizat, duminica aceasta, de la ora 14.00, în Piaţa Unirii, de o agenţie de publicitate din oraş. ONG-ul care monitorizează activitatea Primăriei susţine că instituţia se implică rar în activităţile civice serioase, în schimb la evenimente de genul „sucitul piciorului şi datul cu capul în minge“ nu lipseşte.

Pe afişul celui mai mare Harlem Shake din ţară, un dans în grup devenit popular în toată lumea, scrie că evenimentul este organizat „cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca”. Întrebaţi de bloggerul clujean Andrei Crivăţ, de ce s-a asociat Primăriea cu un asemenea eveniment, angajaţii insituţiei au precizat: „Cererea a fost aprobata deoarece a întrunit toate condiţiile legale specifice. În acest context, organizatorii evenimentului au apreciat sprijinul instituţiei, manifestat doar prin aprobarea respectivă. Orice cetăţean, grup formal sau informal care procedează în conformitate cu legea, doreşte să se exprime liber şi nu încalcă normele comunităţii noastre, va găsi deschidere la Primăria Cluj-Napoca“. 

„Îl invit pe primar la curăţenie“


Iosif Pop, preşedintele Consiliului Civic Local, una dintre cele mai  active ONG-uri din Cluj, întrebat de „Adevărul“ dacă are deschidere în evenimentele organizate din partea Primăriei a răspuns: „Sunt evenimente la care dacă facem mult lobby pe lângă domnul primar şi pe lângă salariaţii de la Primărie, uneori participă la evenimente, dar o fac foarte rar şi fără mare convingere. Sigur, lucrurile serioase sunt mai greu de abordat. La sucitul piciorului şi datul cu capul în minge e mai uşor. Am văzut zilele trecute Bucureştiu şi Braşovul, oraşe în care administraţia a încheiat curăţenia de primăvară.  Zăpada este curăţată, trotuarele şi stărzile sunt spălate gospodăreşte, parcurile şi zonele verzi sunt curate, pomii ornamentali sunt toaletaţi, gurile de canal au fost dezafectate de noroi şi de nisip, iar aerul de afară era curat, nu mai  era parful ridicat de maşini. La noi, oraşul e murdar, aerul e plin de praf, dar nouă ne trebuie să dansăm. Îl invit pe primar în stradă să miroasă praful. Degeaba speli dimineaţa maşina, că seara e murdară“, a detaliat Pop. 

Un alt reprezentant al ONG-urilor din Cluj este de altă părere.  „Am primit sprijinul Primăriei în acţiunule noastre, am primit finanţare pentru proiectul <<oraşul vizibil>>.Nu am nimic împotrivă ca Primăria să sprijine un astfel de eveniment“, a arătat Istvan Szakats, reprezentantul ONG-ului Alt Art.

În urmă cu câteva zile s-a desfălurat la Cluj un Harlem Shake care a cuprins circa 300 de persoane.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite