VIDEO Paznic de la Mega Image filmat în timp ce caută măşti în gunoi: „Le spăl, nu are nimic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentul de pază caută măşti în coşul de gunoi de la ieşirea din magazin. FOTO: Captura video
Agentul de pază caută măşti în coşul de gunoi de la ieşirea din magazin. FOTO: Captura video

Un paznic de la Mega Image din comuna Floreşti, judeţul Cluj, a fost filmat în timp ce căuta măşti de protecţie în coşul de gunoi de la ieşirea din magazin. Întrebat ce face cu ele, acesta a spus că le spală şi le refoloseşte.

„Astăzi trecând pe lângă Mega Image de la intersecţia Florilor cu Cetăţii (comuna Floreşti-nr) observ o persoană căutând în gunoi, apropiindu-mă mai bine îmi dau seama ce este paznicul supermarketului, cel ce ia temperatura la intrare… am oprit să văd ce caută cu o mana în gunoi şi cu cealaltă pe termometrul ce-l foloseşte zi de zi pe fiecare om ce intră… omul scotea mască cu mască din coş, le împăturea şi le îndesă în buzunar…. am rămas blocat…….”, a scris Alex George Sandu pe grupul de Facebook „Grupul celor care trăiesc în Floreşti sau în Cluj”.

    


Pe clipul video postat se aude discuţia dintre clujean şi agentul de pază: 

„Alex: le refolosiţi

Paznic: Ce?

Alex: le refolosiţi?? Măştile..

Paznic:DA! Ce are?

Alex:Din gunoi???

Paznic: ce are, le spăl……..nu are nimic….”

„Măi oameni buni, acest om îşi apropie mâna de fiecare om ce intră în magazin întinzând termometrul de frunte cu mâinile care şi le baga în gunoaie după măşti folosite de cine ştie ce oameni , vă daţi seama caţi viruşi a împăturit şi împerecheat în buzunarul sau odată cu măştile scoase din gunoi?”, a scris Alex pe Facebook. 

„Adevarul” a cerut un punct de vedere de la reprezentanţii Mega Image. Îl vom publica în momentul în care va ajunge pe adresa redacţiei. 

„Sunt vinovaţi angajatorii că nu le asigură mănuşi şi măşti”

Postarea a avut zeci de comentarii.

„Da nu este bine ce face. Dar nu-i omul aşa vinovat la salarul cel are nu-şi permite Sunt vinovaţi angajatorii că nu le asigură mănuşi şi măşti .Doamne fereşte de aşa ceva.rămâi fară cuvinte. Dar firmele de pază dau salarii foarte mici”, a comentat Tina.

„Foarte trist că sunt oameni care nu-şi permit să arunce masca după folosire, foarte trist şi enervant chiar că unele firme nu le asigura echipamentul de protecţie. Sincer, mi mila de acel om, iar pentru liniştea noastră, viruşii nu sar că puricii... daca se respecta normele minime de igiena, şi daca v-a atins mana cu termometrul teoretic contaminat, trece cu prima spălare... no comment, Doamne fereste pe toţi să nu ajungem în situaţia să căutam prin gunoi”, scrie Csaba. 

„Teoretic angajatorul ar trebui să îi asigure măştile necesare. Şi daca aşa ceva se poate întâmplă în Cluj, vă imaginaţi în alte localităţi ale tarii cam ce posibilităţi au oamenii să se protejeze împotrivă virusului ucigaş. Dar tot noua ni se arata degetul amenitator.... Cel mai ieftin am cumpărat masca cu 0.90 lei şi cel mai scump cu 3.50 de când a început "distracţia". Doar 90 de bani x 30 de zile fac 27 de lei pe luna/persoana. Ce să facă o familie cu 4 persoane? Normal că oamenii le spală şi le refolosesc dar nici chiar aşa, să le iei din gunoi aruncate de alţii. Hai că pe cele folosite de tine mai treacă-meargă, altfel...NU!”, a spus Mariana.

Reacţia Mega Image

„Ca urmare a semnalării incidentului, am verificat imediat toate detaliile cu echipa din magazin. Situaţia a fost o abatere punctuală a personalului de la pază şi am luat măsuri imediate, de încetare a colaborării pentru a elimina riscul asupra siguranţei în magazin prin folosirea măştilor de protecţie refolosite. Menţionăm că siguranţa la cumpărături în toate magazinele noastre este prioritară prin măsuri de protecţie pe care le-am implementat deja şi care sunt respectate, atât de echipele din magazine, cât şi de către clienţi. Mulţumim persoanei care a semnalat incidentul, pentru vigilenţă”, arată reprezentanţii Mega Image. 

Citeşte şi

Cum a fost umilită o persoană nevăzătoare: „Magazinul e plin de alimente, ce să caute animalul aici?”

Mega Image transmite regrete, nu şi scuze, persoanei nevăzătoare umilite de un paznic al magazinului

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri