VIDEO Iohannis, la Cluj: „Oi fi mut, dar cu aşa ceva nu vii în politică, te duci la cancanuri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, astăzi, la Cluj cu liberalii din toata regiunea şi şi-a lansat cel de-al treilea volum:„EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”. El s-a plâns că nivelul dezbaterilor politice a ajuns foarte jos: „Ei îi acuz că au ratat guvernarea, iar ei spun că sunt mut”.

UDATE 18.30


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Cluj, cu ocazia lasării cărţii la Universitatea Babeş-Bolyai că nu îi place unde s-a ajuns cu nivelul limbajului:

„Ce îmi displace este tenta unor politicieni de a coborî limbajul foarte mult. Una este să ai păreri diferite politice, şi să le dezbaţi în contradictoriu, altceva este dacă o parte vine şi acuză politic. Eu acuz PSD politic fiindcă au ratat guvernarea. E o afirmaţie politică. De cealaltă parte vine unul şi spune că preşedintele este un mut. O fi mut, dar cu aşa ceva nu vii în politică, te duci la cancanuri. Mi-ar plăcea să am adversari politici cu care să dezbat teme politice, dar ce să discut cu unii pe care eu îi acuz de proastă guvernare şi ei îmi răspund jignându-mi persoana? De aici nu rezultă acea dezbatere politică productivă”, a spus Klaus Iohannis.

UPDATE 18.00

Iohannis a făcut, în jurul orei 16.00, alături de primarul Emil Boc şi alţi lideri locali o plimbare prin centrul oraşului pe traseul Primăria Cluj-Napoca - strda Memorandumului - Piaţa Unirii - strda Kogălniceanu şi Casa Universitarilor, unde şi-a lansat cartea de la ora 17.00. 

Clujenii s-au uitat curioşi la IOhannis, dar nu s-au arătat interesaţi să stea de vorbă cu el. Un copil a îndrăznit să-i ceară să facă o poză cu el şi cîţiva tineri l-au aplaudat, însă preşedintele i-a salutat şi a trecut mai departe. 

UPDATE 16.25 Iohannis către liberali: „nu m-am îndepărtat de PNL şi nici nu am să o fac vreodată”

„Eu nu m-am îndepărtat de PNL şi nici nu am să o fac vreodată. Aceste alegeri tind să devină pietre de încercare pentru PNL. Ultima dată, tot pentru europarlamentare a rezultat o schimbare fundamentală a politicii PNL-ului. Atunci PNL s-a despărţit de PSD şi bine a făcut. Am participat la discuţii (fuziunea dintre PDL şi PNL - n.r.) şi nu am făcut-o doar ca să creăm cel mai mare partid mic, ci cel mai mare partid mare. Lucrurile au evoluat variabil. După un rezultat slăbuţ, din decembrie 2016, vom dovedi împreună. Sondajele arată că această campanie a dat roade. Am umblat şi eu în campanie şi m-am întâlnit cu mai multă lume din PNL. Primul lucru îmi place că PNL nu mai funcţionează pe taberele clasice, PNL-ul vechi şi PD-L-ul vechi, ci funcţionează ca o echipă. În afară de asta am mai constatat o chestiune, de mai mult timp vechiul PNL venea aşa, cu teoria: bine să fie bine ca să nu fie rău, cu o atmosferă mai boemă, adică suntem OK dar mai aşa: că avem şi noi treburi pe acasă, dar acest lucru s-a schimbat, nu de tot, dar poate până în noiembrie vom schimba şi asta”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, la Cluj.

Rareş Bogdan, o achiziţie foarte bună

Iohannis a salutat intrarea lui Rareş Bogdan în partid:

”Avem o listă pe care eu o consider foarte bună. Nu am participat la întocmirea listei dar mi-am permis să fac o apreciere. Este bine că îl avem pe Rareş Bogdan. Campania a decurs bine, dar dragii mei haideţi să vedem lucrurile într-o perspectivă mai largă. Aceste alegeri nu sunt doar un eveniment izolat. Intrăm într-un ciclu care începe acum europarlamentarele şi cu referendumul, cu alegerile prezindeţiale din toamnă, cu alegerile locale de anul viitor şi cândva cu alegerile generale. Nu mai este loc de şovăială. Nu mai este loc de dat înapoi. PNL trebuie să câştige toate alegerile. Noi toţi am greşit în decembrie 2016. Nu a existat un concept destul de bun şi ce s-a întâmplat, s-a întâmplat. Atunci, oamenii nu şi-au pierdut, poate, încrederea în PNL, ci poate speranţa. Dar acum sondajele arată altceva”, a mai afirmat şeful statului.

Despre PSD

Preşedintele Iohannis nu a uitat să-i amintească şi pe social-democraţi. „Dragii mei, eu am mai spus-o şi o repet fiindcă lucrurile trebuie spuse. Guvernarea PSD a eşuat, a fost un mare eşec din capul locului. A durat destul de mult până când românii şi-au dat seama că PSD i-a păcălit, le-a promis bunăstare şi nu au făcut altceva decât să-şi vadă proprii hoţi în fruntea statului. Românii nu mai tolerează asta”, a conchis preşedintele.

UPDATE 15.08  Iohannis l-a avansat în „grad” pe Emil Boc: „domnul primar general”

Preşedintele Klauss Iohannis a ajuns la Cluj-Napoca, astăzi, în jurul orei  14.00, la o întâlnire cu liderii de partid PNL din toata regiunea. Şeful de stat i s-a adresat edilului clujean Emil Boc „domnule primar general”.

Delegaţia preşedintelui a fost întâmpinată de primarii din Cluj-Napoca, Arad, Alba Iulia şi oficiali din Zalau. Iohannis i s-a adresat lui Emil Boc de două ori cu apelativul „domnule prrimar general”. Primarul din Alba Iulia a fost suprins de preşedinte când îi spunea lui Emil Boc că „îl doare sufletul” că părăseşte primăria pentru postrul de europarlamentar. „Mai găsim o...”, a spus Iohannis gesticulând. „O treaptă”, l-a completat Boc. 

Fostul jurnalist Rareş Bogdan nu a fost prezent la sosirea preşedintelui. „Acum trebuie să vină şi Rareş Bogan”, a spus primarul Clujului. 

Cu 3 zile înainte de ziua alegerilor preşedintele Iohannis vizitează Cluj-Napoca. El se va întâlni cu lideri liberali locali şi îşi va lansa cartea, conform următorului program:

14.10 Întâlnire cu autorităţile locale din regiune. Grand Hotel Italia
 

17.00 Evenimentul de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”. Sala Auditorium Maximum,  Universitatea Babeş-Bolyai

Administraţia Prezidenţială a comunicat programul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis la Cluj-Napoca: 

La Cluj-Napoca, Iohannis le va vorbi cetăţenilor despre lupta anticorupţie, referendumul pe Justiţie şi alegerile europarlamentare, votul pentru cele două evenimente politice urmând să aibă loc duminică,  26 mai 2019. 

"Referendumul şi alegerile europarlamentare sunt, ambele, despre viitorul nostru, al românilor. Umblă politicieni prin ţară să spună că votul din 26 mai nu este important. Ba da, pentru români este foarte important să dea un răspuns clar atacurilor pesediste asupra justiţiei. În loc să se preocupe de problemele ţării, PSD a avut în cap de la bun început doar să rezolve dosarele hoţilor cocoţaţi în vârful statului. Noi nu suntem un neam de hoţi, suntem un popor care vrea justiţie dreaptă şi trebuie să ne eliberăm de această guvernare eşuată şi toxică a PSD. Într-o democraţie, lucrurile se schimbă prin vot. Iar dacă vrem schimbare, pe 26 mai votăm!", a declarat Klaus Iohannis. 

Volumul „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” este un ghid care prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent. Totodată, cartea prezintă beneficiile pe care le are România în contextul apartenenţei la proiectul comunitar. Cartea va putea fi achiziţionată în cadrul evenimentului sau de pe curteaveche.ro, la preţul de 59 de lei. Iohannis a mai publicat volumele "Pas cu pas" (2014) şi "Primul pas" (2015).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite