VIDEO Aproape 4.000 de stomatologi din toată ţara au fost şcoliţi gratuit printr-un proiect european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
medici cluj

Societatea de Stomatologie Estetică din România şi-a prezentat, joi, 31 octombrie, la Cluj, proiectul numit DENT, (Dinamism, Eficienţă şi Noi Tehnologii în medicina dentară), prin care au fost şcoliţi 3.900 de stomatologi din toată ţara. Proiectul a fost cofinanţat din fonduri europene, iar valoarea lui a fost de circa 16 milioane de lei.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada octombrie 2010 - noiembrie 2013 şi a cuprins o serie de cursuri de formare profesională. A fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni”. 

„Acesta este primul proiect din medicina dentară românească cofinanţat din fonduri europene. Avantajaţi de participarea medicilor stomatologi la cursurile de perfecţionare profesională DENT vor fi pacienţii români. Aceştia vor putea merge la specialişti care sunt la curent cu toate noutăţile în domeniu şi vor putea să se trateze într-un timp mai scurt datorită folosirii tehnologiilor computerizate”, a declarat medicul Florin Lăzărescu, manager de proiect DENT.

3900 de medici dentişti au participat la cursuri gratuite în cadrul acestei iniţiative, cursuri care au avut loc la Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Galaţi, Sibiu, Arad, Târgu Mureş, Târgu Jiu. S-au făcut şi distribuit gratuit stomatologilor ghiduri de specialitate. Iar 10.000 de medici au primit cartea „Incursiune în estetica dentară“, realizată în cadrul proiectului.

Despre SSER

Societatea de Stomatologie Estetică din România s-a constituit în luna aprilie 2004, fiind prima asociaţie profesională din România dedicată promovării principiilor moderne ale stomatologiei estetice.
SSER numără până în prezent 1200 membri, are filiale în cele mai importante centre de medicină dentară din ţară: Cluj, Iaşi, Timişoara, Galaţi şi Braşov şi este afiliată la cele mai importante societăţi ştiinţifice de profil: ESCD – European Society of Esthetic Dentistry, IFED – International Federation of Esthetic Dentistry şi SOP – Societe Odontologique de Paris.

Din 2013, SSER colaborează cu prestigioasa New York University propunându-şi să organizeze cursuri de perfecţionare atât la New York, cât şi la Bucureşti.

Mai puteţi citi:

FOTO Târgul care promovează sănătatea. Consultaţii stomatologice gratuite la Polus Center

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite