UTCN a luat trei medalii de aur la Salonul internaţional de invenţii de la Bruxellels

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UTCN, premiată la salonul de invenţii. FOTO: Arhivă
UTCN, premiată la salonul de invenţii. FOTO: Arhivă

Cercetătorii Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) s-au întors cu trei medalii de aur şi două premii special pentru invenţiile prezentate la a 60-a ediţie a Salonului internaţional de invenţii şi inovaţii INNOVA 2011 - Eureka, Bruxellels.

Trei invenţii aparţinând echipelor UTCN au fost premiate la salonul INNOVA 2011 - Eureka. Lucrarea „Sistem automat pentru analiza calităţii energiei electrice", realizată de o echipă de zece cadre didactice şi cercetători de la UTCN, a fost premiată cu medalia de aur şi cu menţiune specială din cadrul secţiunii „Energetica". Acestă invenţie a primit Premiul Special INNOVA al ediţiei jubiliare din toamna acestui an al Salonului internaţional de invenţii şi inovaţii de la Bruxelles, fiind al doilea mare premiu al Salonului.

A doua lucrare premiată a fost realizată de patru cadre didactice şi cercetători UTCN. Proeictul, numic „Sistemul şi metoda de cântărire indirectă a unor obiecte aflate în mişcare", a primit medalia de aur din cadrul secţiunii „Electricitate şi Electronică", dar şi Premiul ministrului Andre Antoine, din cadrul Ministerului Bugetului, Finanţelor, al Locurilor de Muncă, al Formării Profesionale şi Sportului din Belgia. Nu în ultimul rând, lucrarea „Instalaţie neconvenţională pentru încâlzire", realizată de o echipă de patru cadre didactice şi cercetători UTCN,  a primit medalia de aur în cadrul secţiunii „Inginerie mecanică".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite