„Presa de ieri şi de azi“, expoziţie de ziare la Turnul Croitorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia este organizată de Asociaţia Culturală Eikon în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca.
Expoziţia este organizată de Asociaţia Culturală Eikon în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca.

Vernisajul primei expoziţii de ziare din Cluj-Napoca din ultimii 20 de ani, din colecţia personală a fostului jurnalist Tiberiu Fărcaş, va avea loc la Turnul Croitorilor - Centrul de Cultură Urbană miercuri, 2 noiembrie, cla ora 18.00.

Expoziţia va prezenta publicului pentru întâia oară publicaţii de ieri şi de azi, din perioada Imperiului Austro-Ungar, ziare din perioada interbelică, din perioada comunistă şi postcomunistă din România. Multe dintre acestea vor fi expuse pentru prima oară într-un cadru expoziţional.

Despre publicaţii vor vorbi prof. univ. dr. Mircea Popa, Vasile G. Dâncu, director Eikon, şi autorul expoziţiei, Tiberiu Fărcaş. „Cred că a venit momentul ca publicul clujean să se bucure de ziare din colecţiile mele, strânse cu pasiune de-a lungul anilor, să poată să vadă ziare rare, multe dispărute, sau să îşi aducă aminte de publicaţii clujene sau naţionale ale căror numere sau prime pagini sunt inedite. Vor fi expuse circa 30 de ziare. Ideea mi-a venit după finalizarea volumului meu de istoria presei clujene", a spus Tiberiu Fărcaş.

Autorul expoziţiei are o experienţă de 16 ani în mass-media, activând între 1993 şi 2009 jurnalist la diverse ziare clujene sau naţionale. Este autorul volumului „Colosul cu picioare de hârtie. O istorie subiectivă şi ilustrată a presei scrise clujene", Editura Eikon, 2010. Actualmente, autorul activează în domeniul comunicării.

Expoziţia este organizată de Asociaţia Culturală Eikon în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca. Evenimentul este susţinut de Trend Communication.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite