Pomohaci, preotul acuzat de racolare de minori, invitat să cânte la un festival internaţional de folclor la Cluj. „Nu dorim să scindăm publicul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Pomohaci, preotul-cântăreţ acuzat şi cercetat de racolare de minori în scopuri sexuale, apare pe afişul Festivalului Internaţional de Folclor „Serbările Transilvane“ de la Cluj. Directorul manifestării, Tiberiu Groza, spune că el a fost cel care l-a invitat pe Pomohaci la Cluj şi că există posibilitatea ca acesta să nu vină la Cluj.

Numele preotului-cântăreţ Cristian Pomohaci apare pe afişul Festivalului Internaţional de Folclor „Serbările Transilvane“, însă directorul manifestării nu exclude posibilitatea ca acesta să nu fie prezent săptămâna viitoare. Festivalul începe pe 28 iulie.

Directorul „Serbărilor Transilvane“, Tiberiu Groza, spune, pentru „Adevărul“, că a mai avut colaborări cu Cristian Pomohaci: „Dânsul a fost invitat prin martie, aprilie. Noi am avut colaborări, chiar şi-n februarie, aici, la Cluj, spectacole caritabile. Eu colaborez cu interpretul Cristian Pomohaci de vreo 15 ani“.

Invitaţia adresată lui Pomohaci de a participa la festival s-a făcut în cursul lunii februarie, anul acesta. Confirmarea a venit prin martie sau aprilie. Tiberiu Groza spune că a mai fost o discuţie chiar înainte de a face afişul. Întrebat dacă acel dialog legat de punerea numelui lui Pomohaci pe afiş a fost înainte de a i se aduce acuzaţii că ar fi homosexual, Tiberiu Groza a afirmă că „a fost cam în aceeaşi perioadă“.

Groza completează: „Noi l-am chemat ca şi artist şi în funcţie de evoluţia evenimentelor pe care le urmărim vom lua o decizie legat de participarea dânsului sau neparticiparea la festival care va trebui să fie în interesul festivalului şi al publicului clujean. Nu dorim să scindăm publicul nici în pro Pomohaci, nici în contra Pomohaci.
(...) Există posibilitatea ca domnia sa să nu dorească să vină săptămâna ce vine ţinând cont de acest scandal şi de linşajul mediatic la care este supus de nişte gazete, chiar din Cluj, dar există şi varianta noastră ca şi organizatori de a evita să polarizăm publicul şi să nu-l mai introducem în programul festivalului“.

Potrivit directorului festivalului, luni va avea loc o discuţie şi se va lua o decizie. Acesta adaugă că ideea invitării preotului-cântăreţ i-a aparţinut.

Preotul Cristian Pomohaci de la Moşuni este cercetat de autorităţile din judeţul Mureş pentru racolare de minori în scopuri sexuale, după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio din care reiese că preotul ar fi promis unui adolescent, minor la data înregistrării, că îl va plăti dacă vor face sex. Autorităţile bisericeşti – Arhiepiscopia de Alba Iulia – i-au interzis să mai slujească dându-i un termen prin care să-şi probeze nevinovăţia. El are parohie în judeţul Mureş şi este subordonat Arhiepiscopiei Albei care ţine de Mitropolia Ardealului de la Sibiu.

Înregistrarea a apărut vineri, 23 iunie şi a fost publicată în exclusivitate de ziardecluj.ro.

Pe 4 iulie, Pomohaci a avut prima apariţie publică la un concert din localitatea Gura Râului, din judeţul Sibiu. Acolo, câteva sute de spectatori au aşteptat în ploaie începerea concertului acestuia.

Mai puteţi citi:

Dosarul în care preotul Cristian Pomohaci este cercetat pentru racolare de minori, preluat de Parchetul General

FOTO VIDEO Reportaj din mijlocul enoriaşilor care îl susţin pe preotul Cristian Pomohaci: „Este nevinovat. S-a dat verdictul înainte de judecată“

AUDIO Preot celebru în Ardeal, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un tânăr. „Facem sex, te plătesc pentru sex“

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat că a încercat să corupă sexual un minor, oprit de la slujire pentru 30 zile. Vedeta din Moşuni respinge acuzaţiile

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia cercetează cazul preotului Pomohaci, acuzat că a încercat să corupă sexual un minor

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite