VIDEO Aplauze la primul concert al preotului acuzat de corupere sexuală a unui minor: „Prin părintele Pomohaci, Dumnezeu ne iubeşte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de spectatori din Gura Râului, judeţul Sibiu, au aşteptat în ploaie începerea concertului lui Cristian Pomohaci, preotul din judeţul Mureş care este acuzat de corupere sexuală a unui minor. Este prima apariţie publică a preotului, după izbucnirea scandalului.

Concertul de muzică populară a lui Cristian Pomohaci a avut loc în cadrul Festivalului Bujorul de munte, organizat la sfârşitul săptămânii trecute la marginea localităţii Gura Râului, din judeţul Sibiu. Ploaia s-a oprit cu câteva minute înainte de începerea concertului, fapt care a determinat prezentatoarea Festivalului – directoarea ansamblului Junii Sibiului - să invoce legătura dintre Divinitate şi preotul Pomohaci. ”Chiar şi noi ne-am speriat când am văzut de ploaie a început. Iată că Dumnezeu ţine cu noi şi prin părintele Pomohaci, Dumnezeu ne iubeşte. Iată că s-a oprit ploaia. Să-l aplaudăm încă o dată pe părintele Pomohaci şi să-i spunem că noi, sibienii, îl iubim, îl preţuim şi întotdeauna pentru noi, pentru sibieni, rămâneţi artistul Cristian Pomohaci, iubit de public şi iubit de noi”, a vorbit Silvia Macrea, directoarea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Însoţit pe scenă de dansatorii din cadrul Ceata Junilor, din Sibiu, Cristian Pomohaci a mulţumit pentru primire, declarând că, pentru el, Sibiul este a doua casă. Preotul-cântăreţ a mulţumit şi pentru prezentarea făcută lui de Silvia Macrea. „Vă mulţumim din toată inima şi vă iubim şi îl rugăm pe bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze încă o dată. Îi suntem datori că a oprit ploaia şi îi mulţumim că suntem alături de voi. Vă iubim, Doamne-ajută”, a rostit preotul.

Cristian Pomohaci este cercetat de autorităţile mureşene pentru racolare de minori în scopuri sexuale, după ce în spaţiul public a început să circule o înregistrare audio din care reiese că preotul ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale. Preotul Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia. În urma difuzării înregistrării audio, autorităţile bisericeşti i-au interzis lui Pomohaci să mai slujească şi i-au oferit un termen de 30 de zile în care să îşi demonstreze nevinovăţia.

Sursa imaginilor video: Alpha TV Medgidia

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite