Peste 300 de persoane în Piaţa Unirii din Cluj scandează: ”DNA, nu te Oprea!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest la Cluj  FOTO Remus Florescu
Protest la Cluj  FOTO Remus Florescu

Peste 300 de persoane protestează la Cluj faţă de decizia senatorilor de a refuza cererea DNA privind începerea urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea. Protestul a durat circa două ore şi s-a terminat după un marş prin centrul oraşului.

UPDATE 20.15

Protestatarii ajuns din nou în Piaţa Unirii unde mai multe persoane au ţinut discursuri scurte. În jurul orei 20.00, protestul s-a încheiat. 

„Acest tânăr (Bogdan Gigină) este de vârsta mea şi datorită unor ahtiaţi după putere. NU putem permite unor tineri ca Bogdan Gigină să fie omorâţi şi asta să treacă de la noi”, a spus Gabriel, un tânăr de 27 de ani care s-a întors recent din Spania. 

“Aşa cum a râs când Gbriel Reources a plecat din România. Aşa cum exploatarea de la Certej nu s-a făcut deşi a fost autrizată. Aşa cum Victor Ponta şi-a dat demisia datorită străzii şi Gabriel Oprea va fi adus în faţa unui judecător de noi”, spune un alt protestatar. 

UPDATE 19.18 Clujenii se îndreaptă din Piaţa Unirii spre Bulevardul Eroilor şi scandează ”Oprea nu rezişti nici cu mii de securişti”, ”Dacă vă pasă ieşiţi din casă”, ”Ole, ole, o dorinţa sinceră, România liberă”, ”Toate partidele aceeaşi mizerie”.

UPDATE 19.00 Sunt peste 300 de persoane în centrul Clujului care scandează ”DNA, nu te Oprea”.

UPDATE 18.25  Peste o sută de persoane se află în Piaţa Unirii în acest moment. 

protest oprea cluj foto remus florescu
protest oprea cluj foto remus florescu

Un om a murit, Oprea a scăpat

“Ieşim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi şi nu-şi mai pot cere singuri dreptatea.

Poliţistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, în timp ce escorta una din numeroasele coloane oficiale ale fostului ministru de interne. Un om a murit, Oprea a scăpt: cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în faţa justiţiei.

DNA a cerut aviz de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de omor din culpă.

Senatorii au făcut însă scut în jurul colegului lor şi au decis luni prin vot secret împotriva începerii urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea. Vi s-a făcut puţin greaţă după votul de luni din senat?

Cluj-Napoca: Ne vedem joi la ora începând cu ora 18 în Piaţa Unirii”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite