Protest la Constanţa. 100 de persoane cer ca Oprea să fie judecat pentru moartea poliţistului Gigină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest la Constanţa FOTO Sînziana Ionescu
Protest la Constanţa FOTO Sînziana Ionescu

Şi la Constanţa, ca în multe alte oraşe din ţară, începând cu ora 18.00 oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta vizavi de decizia parlamentarilor de a respinge cererea DNA de încuviinţare a urmării penale a lui Gabriel Oprea în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină.

UPDATE Aproximativ 100 de persoane sunt prezente în faţa Primăriei Constanţa şi cer ridicarea imunităţii parlamentare a lui Gabriel Oprea. „Fără imunitate“, scrie pe pancartele lor. 

Protestul a fost iniţiat pe Facebook şi va avea loc astăzi, la ora 18.00, în parcul Primăriei Constanţa.

Iată mesajul integral al evenimentului:

„Ieşim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi şi nu-şi mai pot cere singuri dreptatea.

Poliţistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, când era antemergător pe motocicletă şi deschidea drumul coloanei oficiale organizate pentru ministrul de interne, şeful său.

Un poliţist a murit, dar cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în faţa justiţiei, din cauza celor din Senatul României, care se cred deasupra legii.

Fraţilor, nu sunteţi nici dumnezei şi nici invincibili.

De aceea, joi ieşim în stradă, domnilor senatori.

Noi, simpli cetăţeni indignaţi venim in parcul primariei din Constanta, să-l comemorăm pe Bogdan Gigină şi să cerem dreptate.

Poate aşa vă amintiţi că nu există vreo diferenţă magică între noi şi voi, că legea este aceeaşi pentru toţi şi că justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba.

DNA a cerut aviz de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de omor din culpă.

Este vorba despre o nouă faptă, respectiv ucidere din culpă, în dosarul deschis după decesul poliţistului Bogdan Gigină, pe 20 octombrie 2015, când agentul a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a decedat.

Respingerea cererii procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecinţă blocarea anchetei penale faţă de Gabriel Oprea cu privirea la infracţiunea de ucidere din culpă şi îi plasează pe procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Cu alte cuvinte, voinţa exprimată de majoritatea senatorilor faţă de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiţie nu mai poate fi înfăptuit", precizează DNA într-un comunicat.

Vinovăţia unui om nu se stabileşte printr-un vot, ci de către o instituţie de judecată. Aşadar, ar trebui depăşită această etapă, dacă vrem să luăm în calcul sănătatea unui sistem democratic normal şi al statului de drept. Un stat de drept înseamnă că nimeni nu poate să fie mai presus de lege, a susţinut purtătorul de cuvânt de la Cotroceni.”

protest constanta
Sigla protest oprea facebook
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite