Judecătorul Gabriel Năsui din Cluj, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi fals în acte. La ce valoare se ridica şpaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Năsui  FOTO Adevărul
Gabriel Năsui  FOTO Adevărul

Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe judecătorul Gabriel Adrian Năsui pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el a mai fost trimis în judecată Cristian Baboş, la al cărui dosar magistratul clujean trebuia să dea sentinţa.

În rechizitoriului procurorilor DAN Cluj se precizează că în cursul anului 2008, Gabriel Adrian Năsui, judecător în cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, a primit 3.740 de euro mită de la inculpatul Cristian Baboş ca să dea o sentinţă favorabilă în cazul său. 

Aceste foloase au fost primite de magistrat pentru a emite o sentinţă favorabilă într-o cauză civilă în care inculpatul Baboş Cristian Ioan avea calitatea de reclamant. În perioada 30.05 - 03.06.2013, pentru a induce în eroare organele de anchetă, cei doi inculpaţi au întocmit în fals, în dublu exemplar, un înscris sub semnătură privată, antedatat 19 decembrie 2008, în care se făcea, în mod nereal, dovada că magistratul «a achitat» suma de 3.740 euro inculpatului Baboş Cristian Ioan, susţin procurorii DNA.

Aceştia au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 3.740 euro depusă de judecător o unitate bancară şi indisponibilizarea acesteia la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau a instanţei de judecată.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Târgu-Mureş, cu propunere menţinerii măsurii asigurătorie dispusă în dosar.

În presă au apărut fotografii cu judecătorul Gabriel Năsui şi omul de afaceri Cristian Baboş într-un hotel de cinci stele din Elveţia. Vacanţa ar fi avut loc în ianuarie 2009, iar peste o lună şi jumătate, pe 2 martie, judecătorul a dat o sentinţă în baza căreia omul Cristian Baboş urma să primească peste 746.000 de euro într-un litigiu comercial. Magistratul clujean ar fi negat însă că l-ar cunoaşte pe Baboş. Năsui, exclus din magistratură de CSM, a obţinut, în 2014, în instanţă mutarea disciplinară pe o perioadă de şase luni la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Mai puteţi citi:

Judecător de la Curtea de Apel Cluj anchetat pentru că ar fi mers într-o vacanţă de lux cu un om de afaceri

Judecătorul Gabriel Năsui din Cluj, mutat disciplinar pentru şase luni la Curtea de Apel Alba Iulia

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite