Institutul Inimii Cluj, despre scandalul imaginii de pe pachetele de ţigări: „Poza nu are nicio legătură cu noi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginea cu bărbatul intubat poate da naştere unui proces de proporţii.
Imaginea cu bărbatul intubat poate da naştere unui proces de proporţii.

Trei români stabiliţi în Anglia vor să dea în judecată autorităţile române pentru că ar fi folosit pe pachetele de ţigări o fotografie cu tatăl lor pe patul de spital. Directoril Institutului Inimii din Cluj, Adrian Molnar, a declarat că bărbatul care apare în fotografie a fost internat la Cluj, dar nu a fost intubat, aşa cum el apare în poză.

Una dintre imaginile care apare pe pachetele de ţigări distribuite în UE având rolul de a-i încuraja pe fumători să renunţe la acest viciu îl prezintă pe un bărbat intubat, aşezat pe un pat de spital. Trei fraţi originari din România, care acum locuiesc în Anglia, susţin că bărbatul din fotografie ar fi tatăl lor, decedat în urmă cu doi ani, dar arată că nici ei şi nici acesta nu şi-ar fi dat acordul pentru a apărea în fotografiile folosite pentru pachetele de ţigări.

Avocatul românilor, Adrian Cuculis, susţine că fraţii sunt cu atât mai şocaţi cu cât tatăl lor nici măcar nu a fost fumător, iar intervenţia realizată la o clinică din Cluj nu se referea la un accident vascular, aşa cum apare mesajul pe pachetele de ţigări. Cuculis spune că un expert criminalist verifică dacă bărbatul din fotografie este tatăl celor trei români, iar dacă acest aspect se va confirma va demara un proces în care va cere despăgubiri foarte mari.

Pârâtul principal va fi Ministerul Sănătăţii din România, prin spitalul din Cluj unde a fost operat tatăl lor acum doi ani şi a suferit acea intervenţie chirugicală, a mai spus Cuculis la Europa FM. 

Ce spune managerul Institutului Inimii

Directorul Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca, Adrian Molnar, a susţinut pentru Mediafax:  ”Poza cu un bărbat care apare pe pachetele de ţigări nu are nicio legătură cu noi, persoana respectivă despre care se spune că ar fi fost internată la Institutul Inimii, ca nume, a fost internată în anul 2012 pentru investigaţii pe Cardiologie, nu pe Chirurgie, iar investigaţiile respective nu necesitau intubaţie orotraheală şi anestezie generală”. Bărbatului  i-a fost efectuată o arteriografie, dar nu a fost operat, acesta fiind trimis pentru intervenţie la un alt serviciu din Cluj, de chirurgie vasculară. Molnar a mai arătat că bărbatul a fost internat în 2012, iar Directiva Europeană privind ţigările a fost dată în 2014.

Citeşte şi

Trei români vor să dea în judecată statul după ce au descoperit poza „horror” a tatălui lor pe un pachet de ţigări

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite