Dramă în județul Cluj: o fetiță de 3 ani a murit după ce a căzut într-o groapă săpată de tatăl ei

0
0
Publicat:

O fetiță de 3 ani a murit după ce a căzut într-o groapă pe care tatăl său o săpase pentru a construi un beci. Minora s-a înecat în apa acumulată în groapă în urma ploilor din ultimele zile. 

Poliția și SMURD-ul au ajuns rapid la casa unde s-a petrecut tragedia. FOTO: captura video
Poliția și SMURD-ul au ajuns rapid la casa unde s-a petrecut tragedia. FOTO: captura video

Anunțul inițial făcut de ISU Cluj menționa că două echipaje SMURD aplică manevre de resuscitare unui minor de trei ani care s-ar fi înecat cu bol alimentar. Intervenția a avut loc în localitatea Finișel, comuna Săvădisla.

Peste aproximativ 20 de minute, s-a anunțat decesul fetiței. „Împrejurările în care s-a produs acest tragic eveniment vor fi cercetate de către organele abilitate”, a transmis ISU.

Poliția a anunțat, în schimb, că în data de 26 iunie a.c., în jurul orei 19.50, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că în curtea unui imobil din localitatea Finișel, comuna Săvădisla, o fetița s-ar fi înecat, fiind inconștientă.

Înecată cu apă sau cu alimente?

Polițiștii au costatat că aspectele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o fetiță de 3 ani și 8 luni.

„Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că fetița ar fi căzut într-o groapă, săpată în vederea construirii unui depozit de alimente, în care s-a acumulat apă datorită precipitațiilor din ultima perioadă”, precizează polițiștii.

Aceasta a fost găsită de tatăl ei după aproximativ 5 minute, care a ridicat-o și a dus-o în casă, unde a început să-i aplice manevre de resuscitare până la sosirea echipajelor medicale.

„Echipajul de terapie intensivă mobilă a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, însă, din nefericire, s-a constatat decesul acesteia”, mai arată IPJ Cluj.

Polițiștii au demarat activități de cercetare în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de ucidere din culpă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș, a explicat de ce a existat, iniția, o confuzie cu privire la cauza decesului: „în momentul în care au desfășurat manevrele specifice de dezobsturcție a căilor aeriene, echipajele medicale au constatat faptul că acestea erau blocate, printre altele, și de bolul alimentar. Ulterior s-a continuat cu manevrele de resuscitare. Cauzele care au dus însă la deces nu sunt stabilite de către noi”.

Mama a renunțat la slujbă pentru a îngriji copiii

Vecinii spun că cei doi soți aveau grijă de fetiță și de celălalt copil, un băiețel. Se pare că mama chiar a demisionat de la locul de muncă, pentru a-i îngriji mai bine pe copilași.

„Din câte am înţeles a săpat acolo în spate să îşi facă beci şi s-a adunat apa”, a mărturisit un vecin.

„A venit mama fetiţei la noi aici şi a strigat că a picat fata în apă. Nevasta s-a speriat, eu am fugit acolo, fata era dusă în casă şi tatăl ei o resuscita”, a spus un altul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite