Cod galben de ploi şi vijelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De sâmbătă seara şi până luni dimineaţa, judeţul Cluj se afla sub avertizare de cod galben de ploi şi vijelii. Aceeaşi avertizare este valabilă în alte 21 de judeţe din ţară.

Potrivit informării, până luni la ora 9.00, vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat căderi de grindină, îndeosebi în sud-vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte. În plus, judeţele Mehedinţi, Gorj şi Caraş-Severin vor fi până luni dimineaţă sub avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii, iar alte 19 judeţe au fost atenţionate cu cod galben.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în celelalte regiuni, dar pe intervale mai scurte de timp şi la cote mai reduse. Judeţele vizate de avertizare sunt Dolj, Mehedinţi, CaraŞ-Severin, Timiş, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Sibiu, Alba, Cluj, Maramureş şi zone din Arad, Bihor, Sălaj, Suceava, Bistriţa, Braşov şi Vrancea.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică în Banat, Oltenia şi nord-vestul Munteniei, iar în cursul zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni şi în sud-vestul Transilvaniei, nordul Munteniei, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi local a Carpaţilor Orientali.

Citeşte şi

METEO Cod galben de furtuni şi vijelii până luni dimineaţa şi cod portocaliu de inundaţii în patru judeţe

METEO Cum va fi vremea de 1 Mai: temperaturi ridicate în toată ţara, după 4 mai se întorc ploile

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite