Cea mai populară atracţie din Cluj conform Trip Advisor se întoarce cu o nouă aventură: „The Secret“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ancuţa Vancea te provoacă să scapi din temniţa savantului nebun. FOTO: Remus Florescu
Ancuţa Vancea te provoacă să scapi din temniţa savantului nebun. FOTO: Remus Florescu

Creatorii „The Dungeon”, cea mai populară atracţie din Cluj conform Trip Advisor, anunţă  lansarea a două noi jocuri de tip room-escape: The Experiment şi The Secret, două proiecte ce promit experienţe inedite tuturor celor care calcă pragul celor două  locaţii.

„La 12 luni de la implementarea primului joc de tip room escape din Cluj-Napoca, The Dungeon vine cu un nou concept ce pune la testare spontaneitatea şi inventivitatea publicului. Începând cu această săptămână  creatorii jocului anunţă că piaţa clujeană se va bucura de prezenţa a două jocuri de tip room-escape ce aparţin The Dungeon: The Experiment şi The Secret, două proiecte ce promit experienţe inedite tuturor celor care calcă pragul celor două  locaţii”, anunţă creatorii The Dungeon. Istoria acestui joc a început în 2013, reuşind să se afirme drept un brand original creat de la idee la implementare din dorinţa de a oferi ceva nou. „Iniţiativa a venit din dorinţa de a oferi publicului clujean şi nu numai, o altfel de experienţă, ceva ce nu au mai încercat niciodată. Am întâmpinat la început multe dificultăţi – de la a găsi o locaţie potrivită până la a face conceptul propriu-zis. Prin faptul că am adus la Cluj primul joc real de room-escape, considerăm că am adus şi un plus de valoare oraşului, oferind o modalitate inedită de petrecere a timpului liber.” Vancea Ancuţa – coordonator proiect The Dungeon

„The Experiment”

De la debutul The Dungeon, proiectul a evoluat, astfel că în prezent cei interesaţi au putut testa primele două jocuri aflate în incinta laboratorului Savantului Nebun, pe strada Petru Maior, nr.13. Actualmente, în laborator se desfăşoară „The Experiment”, un joc în cadrul căruia prizonierii trebuie să supravieţuiască timp de 60 de minute experimentelor Savantului, în timp ce îşi croiesc drum spre evadare. Odată  cu aniversarea a 12 luni de activitate, strada Horea nr 75 a devenit casă pentru al doilea joc de room-escape sub semnătura The Dungeon, joc numit „The Secret”. Povestea acestuia se desfăşoară într-un sat românesc transilvănean, care ascunde un mare mister. „Groparul cimitirului ascunde în propria sa ogradă cel mai mare duşman al sătenilor: un conte care ani la rând a distrus tot ceea ce sătenii preţuiau. În urma unor revolte care îi ameninţau viaţa, contele a fugit din castel şi s-a ascuns în mijlocul comunităţii sătenilor. Vor reusi sătenii să-l descopere? Sau vor muri încercând?” (www.thedungeon.ro). 

Room-escape

Jocurile de room-escape au reuşit să câştige din ce în ce mai mult teren în utlima perioadă şi s-au afirmat drept o alternativă  originală, inteligentă şi în acelaşi timp creativă  de petrecere a timpului liber. Echipe formate din 2 până la 5 persoane pot testa un astfel de joc şi pot rezolva mistere şi puzzle-uri antrenante, folosindu-se de munca în echipă, dar şi de spontaneitate. Pereţii camerelor întunecoase ascund poveşti captivante şi îi provoacă pe toţi cei care trec pragul unui astfel de joc să încerce să evadeze cât mai repede din mrejele unei aventuri pline de obstacole. Astfel de experienţe promite şi The Dungeon care vine de azi cu două poveşti de room-escape menite să surprindă publicul şi să îl antreneze într-o experienţă unică. Toţi cei interesaţi să testeze unul din cele două jocuri sunt aşteptaţi pe site-ul www.thedungeon.ro unde pot afla detalii despre cum pot să ia parte la experienţa inedită oferită de The Dungeon.

Citeşte şi

FOTO Cum a ajuns „temniţa savantului nebun“ prima atracţie turistică din Cluj

FOTO Provocare de Halloween la Cluj: evadează din Hoia Baciu, cea mai bântuită pădure din România

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite